Les distraccions al volant seran els objectius de la nova campanya de la Policia Local

    Suposen la principal causa d’accident a Catalunya

    La Policia Local de Roda de Berà posarà en marxa el proper dilluns, i fins el 2 de febrer, una nova campanya coordinada amb el Servei Català de Trànsit. L’objectiu serà vigilar i controlar les distraccions al volant per tal de fer disminuir aquestes conductes, i el respecte per les indicacions dels semàfors. L’estratègia de vigilància es focalitzarà per detectar les desatencions en la circulació, sobretot les relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús de dispositius com ara pantalles, navegadors o monitors, fumar, maquillar-se o utilitzar auriculars connectats a un aparell de so, totes elles activitats incompatibles amb la conducció i l’obligatòria atenció permanent que s’ha de mantenir al volant.

    El cos policial vol conscienciar als conductors sobre la gravetat d’aquestes pràctiques que suposen la principal causa d’accidentalitat, i vigilarà que es mantinguin la llibertat de moviments i el camp necessari de visió al volant per evitar accidents.

    La Policia Local recorda, però, que aquestes accions al volant es vigilen tot l’any i que durant aquesta setmana s’intensificaran els controls.