Les cancel·lacions de Ryanair afectaran a 89 vols a l’Aeroport del Prat

  Els vols cancel·lats són entre aquest dimarts i el 28 d'octubre. La majoria d'operacions anul·lades són d'anada i tornada

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La política de cancel·lacions de la companyia Ryanair afectarà a 89 vols de l’Aeroport del Prat entre aquest dimarts i el 28 d’octubre, segons la llista de cancel·lacions que ha fet pública la companyia aèria irlandesa. La majoria de vols afectats són d’anada i tornada amb base a l’aeroport de la capital catalana i afecten a connexions amb ciutats com Londres, Roma i Porto, entre d’altres ciutats europees i algunes espanyoles (Eivissa i Vigo). La llista de cancel·lacions indica els vols afectats per dies entre aquest dimarts 19 de setembre i el 28 d’octubre. En aquesta llista feta pública aquest dimarts s’han de sumar els 20 vols cancel·lats a l’Aeroport del Prat des del dissabte passat més un vol que va afectar a l’Aeroport de Girona.

  Ryanair ha assegurat als passatgers afectats per la política de cancel·lacions que la companyia a obert una línia d’actuació on es dona l’opció de recuperar el 100% de l’import del bitllet o ve la possibilitat de reubicar el passatge en un altre vol.

  Només aquest dimarts s’han cancel·lat 10 vols amb connexions entre Barcelona, Fez, París Beauvais, Torí i Maó.

  El Ministeri de Foment, a través de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, ha publicat a la seva pàgina web una nota informant dels drets de tots els passatgers de Ryanair que es vegin afectats per les cancel·lacions.

  Per la seva banda, l’associació de consumidors Facua ha denunciat l’aerolínia davant d’aquest organisme estatal, a qui ha reclamat que li obri un expedient sancionador per l’anul·lació massiva de trajectes amb l’objectiu de recuperar la puntualitat després de les vagues, condicions meteorològiques i augment de vacances de pilots i personal de cabina.

  Facua ha considerat que aquest argument és “inacceptable” i critica que justifiqui els retards en base a unes circumstàncies “previsibles” com és l’organització a nivell intern de la companyia.