L’Emma, el primer nadó en néixer el 2019

  El Benjamin ha arribat a les 0.22 al Josep Trueta de Girona, la Lena ha nascut al Pius Hospital de Valls a la 1.53 i l'Iker a l'Arnau de Vilanova de Lleida a les 6.22

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’Emma Romero Martín s’ha convertit aquest dimarts en el centre d’atenció d’un gran núvol de càmeres que volien conèixer el primer nadó català del 2019. I és que la petita ha nascut a l’hospital Mútua de Terrassa quan passaven tretze minuts de la mitjanit. Ho ha fet pesant 3,301 quilos i portant una “felicitat immensa” als seus pares, la Núria i en Jose. La parella ha rebut la premsa amb gran estupefacció i il•lusió, recordant que van passar bona part del 31 de desembre a la sala de parts. “Tot ha anat molt bé, malgrat el part ha durat onze hores. Semblava que l’Emma no volia sortir”, ha explicat la mare de la criatura. Dotze hores després del naixement, la petita es troba en observació a la sala de neonatologia degut a una petita fissura, però la família assegura que “el pronòstic és bo”.

  La Núria i el Jose, veïns de Rubí, han recordat que van arribar a l’hospital ahir dilluns al voltant de la una del migdia, moment en què ja van ingressar a la sala de parts, pendents que l’Emma arribés al món. La petita, però, va trigar més del què preveien els pares, els quals avui reien quan se’ls preguntava si havien pogut celebrar les dotze campanades. Lamentaven que va ser inviable: en el moment del canvi d’any, faltaven només tretze minuts per a què l’Emma nasqués.

  Aclaparats pels nombrosos mitjans de comunicació que omplien la seva habitació, la Núria i el Jose han admès que s’havien plantejat la possibilitat que la petita fos el primer nadó de l’any, ja que sortien de comptes el 29 de desembre i el metge els va advertir que l’embaràs es podia allargar alguns dies degut a què la mare era primerenca. També han reconegut, entre somriures, que no s’imaginaven la magnitud de l’interès mediàtic que provoca el fet de parir la primera criatura del 2019.

  Amb tot, la parella ha lamentat no poder tenir el nadó “pell amb pell” amb ells, ja que l’Emma es troba en observació a la unitat de neonatologia. El motiu és una petita fissura que li van produir els fòrceps que va caldre utilitzar durant el part. Malgrat el neguit, la Núria ha assegurat que la criatura “està bé i el pronòstic és bo”. “Els metges han dit que no cal que ens preocupem de manera excessiva”, ha afegit, mostrant “plena confiança” en els especialistes.

  Com es tradició, aquest 1 de gener el Govern ha visitat els pares del primer nadó de l’any. En aquesta ocasió, ho ha fet el vicepresident Pere Aragonès, ja que la consellera de Salut, Alba Vergés, està complint el permís de baixa maternal. Acompanyat de l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, Aragonès ha celebrat que la primera criatura catalana sigui una nena: “El 2019 ha de ser un any per seguir construint una societat plena de llibertats per a tothom, on les dones siguin completament lliures”, ha destacat.

  Al mateix temps, respecte a l’acord inclòs al projecte de pressupostos general de l’estat per allargar de la baixa de paternitat fins les vuit setmanes, Aragonès ha defensat la necessitat d’eixamplar aquest permís però ho ha desvinculat de la futura aprovació dels comptes. Així, ha dit que cal “treballar al màxim des de totes les administracions per facilitar la conciliació familiar” i s’ha mostrat partidari “d’impulsar mesures” que permetin allargar la baixa maternal i paternal. Ara bé, ha apuntat la possibilitat de regular aquests permisos de forma directa, al marge de l’aprovació dels pressupostos, com s’ha fet amb l’increment del salari mínim interprofessional.