L’Ebremusik 2018 reivindicarà el feminisme

    Els caps de cartell del Concert són SUU, El Niño de la Hipoteca, i Pupil·les

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Tortosa, Cristina Girón, acompanyada pel representant de l’empresa coorganitzadora, Acadèmic, Albert Ormazábal, ha presentat l’edició 2018 del certamen musical Ebremusik, i que es podrà seguir a la plaça de l’Ajuntament el proper 25 d’agost, coincidint amb el pregó de Festes. Aquest concert serà d’entrada gratuïta i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i SomNit. “En aquesta edició -ha explicat Girón- hem volgut reivindicar el feminisme tant amb el color lila del cartell com també amb els grups convidats”. Així, els caps de cartell són la jove SUU que ha triomfat a través de les xarxes socials i que fa pop amb influències de reggae; El Niño de la Hipoteca, i Pupil·les, un grup de dos noies del País Valencià que fan rap electrònic feminista.

    D’altra banda, el concert l’obriran els dos finalistes de l’EbreMusik l’ampostí Daniel Sáez, que fa cançó d’autor, i el grup de rock i reggae Setrill, els components del qual són de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. El guanyador de l’EbreMusik 2018 l’ampostí Send Drago, actuarà en el marc de les Festes de la Cinta.

    La regidora de Joventut també ha explicat que s’està treballant també per fer prevenció del consum d’alcohol i drogues, i també per evitar agressions sexuals d’acord amb la campanya iniciada durant la Festa del Renaixement de #NomésUnSíÉsUnSí. En aquest sentit ha explicat que enguany també es farà una reunió amb les penyes, que es farà extensiva a les pubilles, per evitar la presència de carros plens d’alcohol a la plaça de l’Ajuntament. L’associació SomNit col·laborarà en la jornada tenint un lloc destacat a la plaça on facilitarà alcoholímetres i/o preservatius.