L’autòdrom del Terramar, escenari de competició per unes hores

    Una vintena dels vehicles que ahir varen participar del 61è Ral·li Internacional de Cotxes d' Època Barcelona-Sitges han rodat avui pel mític escenari del món del motor

    Imatge dels vehicles a línia de sortida de l'autòdrom del Terramar. Foto: Jordi Nieto

    En motiu de la 61a edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges que es va disputar aquest diumenge 17 de març al matí, més de 71 cotxes d’època, 24 d’ells centenaris, i més de 18 motocicletes partien des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona a dos quarts d’onze del matí. Per davant, més de quaranta quilòmetres travessant les conegudes Costes del Garraf fins a arribar al Port d’Aiguadolç a Sitges, localitat on s’ubicava la meta.

    Com a novetat d’enguany i fruit de l’acord establert entre l’entitat organitzadora del Ral·li,  el Foment de Sitges, i l’empresa que actualment gestiona l’autòdrom del Terramar, més d’una vintena de vehicles d’època, produïts abans de 1928, han rodat durant el matí d’aquest dilluns per la mítica infraestructura. El recinte construït l’any 1924 va ser l’escenari on es va disputar la primera cursa de Fòrmula 1 arreu de l’Estat Espanyol.

    Durant el transcurs de la visita al circuit, els participants han pogut ser testimoni de les diferents fases per les quals ha passat la infraestructura al llarg de la història. L’any 1956 s’hi celebrava  l’última cursa i deixava de ser considerat com a recinte oficial de competició.  La jornada ha continuat amb un itinerari pel Pantà del Foix i que tenia com a destinació la Platja de Sant Salvador, al Baix Penedès, on els participants visitaven la Casa Pau Casals.