L’Audiència de Girona absol el violador acusat del crim de Cabanes

  El jurat popular declara culpable d'assassinat i tinença il·lícita d'armes el segon processat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El violador reincident acusat de propinar una pallissa mortal a una dona de 76 anys a Cabanes (Alt Empordà) el 27 de febrer del 2014 ha estat absolt. El jurat popular ha declarat Antonio García Carbonell no culpable perquè, tot i que declaren provat que va estar al lloc dels fets per cometre un robatori, consideren que no hi ha proves que demostrin que va participar directament en el crim. Per ara, García Carbonell no sortirà en llibertat perquè està en presó preventiva per un altre cas. El jurat popular ha conclòs que l’únic autor del crim va ser el segon acusat, Oriol Boyer. Per això, l’han declarat culpable d’un assassinat amb acarnissament i traïdoria i d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. El fiscal i l’acusació particular demanen que el condemnin a 26 anys de presó.

  A l’hora d’absoldre, el jurat s’ha basat, sobretot, en la declaració de dos testimonis. Un d’ells (acusat amb García Carbonell en un cas de falsificació de moneda) va explicar que el violador reincident li havia confessat que va anar amb Boyer a Cabanes per cometre un robatori. Un cop allà, però, García Carbonell es va quedar al cotxe esperant mentre Boyer agredia la víctima. L’altre testimoni va confirmar que els dos homes l’havien anat a veure el dia abans del crim per demanar-li informació per al robatori.

  El jurat considera que “l’únic culpable de l’agressió” va ser Oriol Boyer. Han declarat provat que entre les 19.30 i les 22.30 hores del 27 de febrer del 2014 va “abordar” la víctima i la va agredir “fins a deixar-la moribunda”. La dona va morir dies després a l’hospital com a conseqüència de les ferides. A més, també conclouen que Boyer va actuar amb acarnissament i traïdoria. El veredicte exposa que les antenes de telefonia mòbil situen Boyer al lloc del crim i que els dos testimonis també l’identifiquen com l’home que acompanyava García Carbonell a cometre el robatori.  En dues ocasions, Boyer ha aixecat la veu per dir que el que deia el jurat popular era “incert” i que l’estaven condemnant per un crim que, assegura, no ha comès. A banda de l’assassinat, el jurat també ha declarat Boyer culpable d’un delicte de tinença il·lícita d’armes.

  Demanarà la llibertat

  Tot i l’absolucióGarcía Carbonell no sortirà per ara en llibertat perquè està en presó provisional per la causa de la falsificació de moneda. El seu advocat, Joaquim Bech de Careda, ha avançat que demanarà la seva excarceració perquè considera que no hi ha risc de fugida. “Es tenia en compte, també, que l’acusaven d’un crim de sang per mantenir-lo a la presó però ha quedat absolt”, ha afirmat.