L’associació d’empresàries Ap! Lleida s’adhereix a Pimec

  L’Associació Professional d’Empresàries Ap! Lleida ha oficialitzat aquest dilluns la seva adhesió a Pimec Lleida, amb la signatura de l’acord entre ambdues parts. L’entitat, coneguda fins fa poc com a associació Funde, agrupa 120 empresàries i directives de la demarcació i busca amb aquesta aliança establir noves sinèrgies, donar més visibilitat al col·lectiu en llocs de responsabilitat i fer front a greuges amb què es troba la dona respecte a l’home en l’àmbit laboral i professional com ara la desigualtat d’oportunitats i la bretxa salarial, entre altres. Fruit de l’acord, Ap! Lleida passa a ocupar la vicepresidència de l’àmbit de la Dona de Pimec Lleida i, a la vegada, l’entitat estableix la seu social a les instal·lacions de la patronal de la micro, petita i mitjana empresa a Ponent. L’associació d’empresàries lleidatanes farà entrega el 16 de novembre de la 12a edició dels Premis Ap! Lleida (anteriorment Premis Funde).
  Després del canvi d’estratègia endegat fa uns mesos per l’entitat, amb l’adopció del nom d’Ap! Lleida que deixa enrere el de Funde i una nova imatge corporativa, l’associació ha decidit ara adherir-se a Pimec Lleida. L’acord l’ha rubricat aquest dilluns la presidenta d’Ap! Lleida, Laura Sánchez, amb el president de Pimec Lleida, Jaume Saltó. D’aquesta manera, l’associació pretén reforçar la seva tasca per donar visibilitat i vetllar per la presència de la dona en llocs de responsabilitat. Sánchez ha desatacat que aquest pas suposarà un canvi “exponencial” per Ap! Lleida per establir noves sinèrgies amb aquests objectius, entre altres.

  Així, l’associació d’empresàries lleidatanes passarà a ocupar una de les tres vicepresidències de Pimec Lleida, en concret de la Dona, que d’aquesta manera se sumen a les dues ja existents (Comerç i Innovació). A la vegada, l’entitat estableix la seva seu social a les instal·lacions de Pimec Lleida, situades a la rambla Ferran número 8 de la capital del Segrià.

  Ap! Lleida denuncia que creix la desigualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral entre homes i dones

  Laura Sánchez ha aprofitat la signatura de l’acord amb Pimec Lleida per posar de relleu la desigualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit laboral i ha destacat que durant en el darrer any aquesta, fins i tot, s’ha eixamplat, segons les dades del Fòrum Econòmic Mundial. Al 2018, “l’home segueix cobrant més que la dona, amb una bretxa salarial del 32% en sectors com ara la política, l’educació i la salut”, ha manifestat la presidenta d’Ap! Lleida. Això significa que “la dona ha de treballar 52 dies de més –en un any- per equiparar-se amb el sou d’un home de la mateixa categoria”, ha lamentat. Així mateix, “les dones tenen un 68% menys d’oportunitats que els homes” laboralment, fet que encara s’agreuja més quan es parla de càrrecs directius en empreses i, sobretot en l’àmbit institucional i polític.

  Premis Ap! Lleida

  L’associació d’empresàries lleidatanes celebrarà el 16 de novembre a la Seu Vella la gala de lliurament de la 12a edició dels Premis Ap! Lleida 2018, amb què l’entitat reconeix en el marc d’un sopar l’èxit de dones que són al capdavant de grans projectes empresarials, com a empresàries o directives; professionals de l’àmbit de la recerca, l’esport i el periodisme; i a empreses que han posat en marxa plans d’igualtat i o per facilitar la conciliació.

  Entre altres, en aquesta edició Ap! Lleida distingirà com a millors empresàries de l’any Mònica Rosselló (Aromes de Can Rosseló), en l’àmbit de l’empresa agroalimentària; Roser Daniel (la Boscana), en el sector del comerç i la restauració; Candela Calle i Marimar Laveda, com a directives de l’any; Beatriz Mothe, en l’àmbit de la recerca científica, a més de la firma Deliberry i la Clínica Nexus; entre altres.

  D’altra banda, Ap! Lleida també serà present al 1r Congrés internacional Dona i Empresa que celebrarà Pimec els dies 20 i 21 de novembre a Barcelona.

  Jornada Lleida Empresa de Pimec

  Finalment, Saltó ha presentat la jornada Lleida Empresa que durà a terme Pimec Lleida el 8 de novembre. L’esdeveniment vol ser un punt de trobada d’empresaris i autònoms amb l’objectiu de ser un punt de trobada i poder conèixer experiències empresarials exitoses. La jornada comptarà amb conferències i debats.