L’assessoria laboral de l’Oficina Jove Garraf creix per afavorir l’ocupabilitat de les persones joves

  Des d'aquest any compta amb el programa Referent d'Ocupació Juvenil

  Imatge de l'oficina Jove Garraf. Foto: Aj.VNG

  L’Oficina Jove Garraf, servei liderat per la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ofereix des de la seva creació els serveis d’informació i assessorament juvenil, facilitant informació, orientació i assessorament personalitzat en tots els àmbits relacionats amb el procés d’emancipació de les persones joves.

  Un dels seus eixos bàsics de treball és l’acompanyament en la millora de l’ocupabilitat de les persones d’entre 16 i 35 anys. L’objectiu principal és poder-los donar eines i recursos per tal que puguin definir els seus objectius professionals i encarar el procés de recerca de feina amb les majors garanties d’èxit i d’autonomia. Per fer-ho, l’Oficina Jove Garraf compta amb serveis que treballen de forma coordinada, posant al centre els interessos, necessitats, voluntats i capacitats de cada persona.

  Assessoria Laboral Oficina Jove Garraf

  Compta amb dos vessants de treball:

  – Circuit –30. Projecte iniciat l’any 2018, que dóna continuïtat a l’assessoria laboral de l’Oficina Jove. S’ofereix als i les joves que busquen feina, proporcionant-los orientació sociolaboral individualitzada, sobretot pel que fa a les competències professionals, així com eines i seguiment en accions de millora de les tècniques de recerca de feina. L’usuari/a rep directament a través de les eines 2.0 la difusió d’ofertes de treball i cursos ocupacionals per tal que puguin tenir un accés més fàcil i àgil a la informació.

  El Circuit – 30 arriba també a les escoles i centres de formació del territori, realitzant tallers formatius per treballar les competències professionals i els processos de selecció, apropant així el món laboral a les aules.

  – Referent d’Ocupació Juvenil. Programa iniciat a principis d’aquest any 2019, a través del Consell Comarcal del Garraf, que dóna continuïtat, en part, al Programa de Garantia Juvenil. El seu objectiu principal és facilitar i acompanyar el o la jove en la transició des del sistema educatiu al mercat laboral i/o ocupacional. Aquest servei s’ofereix centralitzat a l’Oficina Jove de Vilanova i la Geltrú i també de forma descentralitzada als serveis de joventut i d’ocupació de tota la comarca del Garraf, amb la voluntat de facilitar l’accés a qualsevol jove que el demani. S’ofereix orientació i assessorament laboral i formatiu personalitzat.

  Els serveis laborals de l’Oficina Jove Garraf funcionen amb cita prèvia, trucant al telèfon 938 937 777 o bé presencialment. Les assessories es fan de dilluns a divendres en horari de matí i tarda.

  Si bé l’atenció es fa de forma presencial, també s’utilitzen eines que permeten donar resposta immediata als dubtes i consultes ràpides a través de l’aplicació Whatsapp del número 608 916 932. Aquest tret diferenciador, permet apropar els recursos en matèria laboral als més joves i ser molt més efectius en les respostes i metodologies de relació