‘Las Golondrinas’ s’omplen de públic local que vol descobrir la història del Port de Barcelona

Un centenar de persones han participat en la primera visita gratuïta de commemoració dels 150 anys de les instal·lacions

Un centenar de persones han participat, aquest dissabte el matí, en la primera de les visites gratuïtes a bord de ‘Las Golondrinas’, l’embarcació més antiga del Port de Barcelona. La iniciativa, que s’emmarca en els actes de commemoració dels 150 del port, ha omplert el bot d’un públic més adult i local del que és habitual. “Volem que coneguin tant la seva història com el seu futur”, ha explicat a l’ACN el guia i patró de l’embarcació Jordi Sangenís. Fins a finals d’any hi haurà 16 sortejos més de visites gratuïtes. El proper serà per l’11 de maig.
La possibilitat de poder gaudir de ‘Las Golondrinas’ de forma gratuïta ha comportat que bona part dels participants fossin de la zona i majoritàriament adults, a diferència del que és habitual. Guifré Bozzo ha explicat que potser feia dues dècades que no hi pujava. “Tornar a ‘Las Golondrinas’ i poder conèixer més de Barcelona és molt interessant”, ha dit. Diego Arévalo, per la seva part, ha optat per tornar en família. Ha reconegut, però, que malgrat ser de la zona, desconeixia bona part de la història.

Pel Vitáliy Efímov i la Daiana Sombra, en canvi, era la primera vegada. Tots dos resideixen a Barcelona. “És molt interessant perquè hem pogut conèixer tant aspectes tècnics com històrics”, ha explicat ell. Per a ella, en canvi, el millor han estat les vistes “i poder veure Barcelona d’una altra manera”.

Canvis “desconeguts”

Jordi Sangenís, patró i guia aquest dissabte de la visita, ha reconegut que no cal remuntar-se tant per conèixer els canvis que han viscut les instal·lacions. “Segur que gent que fa anys que no ve, no el reconeixeria”, ha dit. En la visita, fora de recordar la història del port, els assistents han pogut saber més del funcionament de les instal·lacions, així com les futures millores que s’hi volen dur a terme.

Amb un tràfic total de 68 milions de tones, el Port de Barcelona és un dels que més creix a l’Europa Occidental. Disposa de 3,5 milions de contenidors i, anualment, entre ferris i creuers, hi fan parada 4,5 milions de persones. Actualment basa el seu creixement en dos grans eixos: sostenibilitat i ocupació. A més, s’està treballant per convertir-se en un ‘smart port’ al servei d’empreses i ciutadans.

150 aniversari

Els viatgers d’avui són els afortunats que han guanyat les entrades gratuïtes que va sortejar Port de Barcelona a la seva web. Fins a acabar l’any es faran 16 sortejos més, el proper per a una nova sessió l’11 de maig.

Paral·lelament, amb motiu de l’efemèride, el Port de Barcelona ha preparat un complet programa d’actes, entre els quals un concert al Port Vell ofert per l’Orquestra Simfònica del Vallès, el proper mes de juliol; i, a la tardor, un acte institucional al Palau de la Música, dirigit principalment a la comunitat portuària.