L’arribada de la primavera omple Reus de poesia

  En el marc d’aquest cicle destaquen les maratons poètiques que es realitzen aquesta setmana dins el projecte “Biblioteca sobre rodes”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de l'alcalde recitant un poema a l'Escola Rubió i Ors. Foto: Cedida.

  La jornada del 21 de març, primer dia de la primavera, coincideix amb el Dia Internacional de la Poesia i la ciutat de Reus és escenari aquest dijous (i durant els dies anteriors i posteriors) de diferents actes. Aquesta tarda a les 18:00 h es realitza a la Biblioteca Central Xavier Amorós l’acte institucional que commemora aquesta diada, mentre aquest matí l’Escola Rubió i Ors ha estat escenari d’un recital poètic a càrrec d’alumnat del centre, avis d’una residència, l’alcalde i la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística.

  L’acte institucional d’aquesta tarda a la BCXA inclourà una interpretació protagonitzada pel col·lectiu “Safareig poètic” que tindrà com a referent el creador Joan Brossa, amb diferents continguts de poesia, música i art visual.

  Els i les poetes locals participaran també a l’acte que es portarà a terme a la sala central de la Biblioteca Central aquest dijous a partir de les 18:00 h. Es tracta d’un dels esdeveniments que des de les Biblioteques Municipals de Reus es dediquen durant tot el mes de març a la poesia sota el lema “Març marçot, versos per tot”.

  Des de fa tres anys, la Biblioteca Central Xavier Amorós celebra aquesta efemèride amb els alumnes de les escoles que participen al Seminari de Biblioteca Escolar, coorganitzat amb el Departament d’Ensenyament. Enguany sota el lema “Poesia de mirall, poesia visual”, han preparat diversos poemes visuals que s’han pogut veure dimarts dia 19.

  Els i les alumnes que hi han participat enguany són de l’Escola Pi del Burgar, Santa Anna de Castellvell, Escola Els Ganxets i Escola Prat de la Riba, juntament amb uns lectors de la mateixa Biblioteca Central. L’acte s’ha portat a terme aquest dimarts a la tarda a la sala annexa de la BCR i s’ha acabat amb la degustació d’una poesia de forner.

  Maratons poètiques
  En el marc d’aquest cicle destaquen les maratons poètiques que es realitzen aquesta setmana dins el projecte “Biblioteca sobre rodes”, que porta una biblioteca mòbil (un “Book truck” que emula els “food trucks” gastronòmics) a diferents espais de la ciutat. Els llocs on ja s’ha desplaçat la “Biblioteca sobre rodes” han estat l’Hospital de Sant Joan (dimarts), la plaça Abat Oliba (dimecres) i aquest dijous al matí el vehicle visita Mas Carandell, on s’hi ha sumat els alumnes de l’Institut Gaudí.

  El cicle “Març marçot, versos per tot” es clourà amb un acte participatiu a la Biblioteca Pere Anguera, amb els assistents a les diverses activitats organitzades al Centre Cívic de Mas Abelló i al Centre Cívic Migjorn el dia 29 de març a les 18:00 h.

  Escola Rubió i Ors
  L’Escola Rubió i Ors ha organitzat aquest dijous un recital de poesia en què han participat alumnat i docents del centre, persones usuàries de la residència d’avis del camí de Tarragona i persones d’entitats del barri. L’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, han intervingut també al recital amb la lectura d’un poema escollit especialment per aquesta ocasió.