L’Arboç serà aquest dissabte punt d’arribada de la tercera etapa de la 1a Volta Ciclista al Penedès

  L’espectacular traçat de la 3a etapa de la prova amb 85 Km de longitud i dos ports de muntanya començarà a Sant Sadurní i finalitzarà a la Badalota de l’Arboç

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge del planell recorregut i arribada a l’Arboç. Foto: Aj. de l'Arboç

  El traçat de la tercera etapa de la Volta Ciclista al Penedès de (85km) arribarà a l’Arboç venint per la carretera des de Banyeres i pujant per l’Avinguda Jacint Verdaguer finalitzant a la Plaça de la Badalota, amb hora d’arribada entre les 19:55 i les 20:05h aproximadament. Durant l’etapa amb inici a Sant Sadurní d’anoia a les 17:30h, cal destacar dos ports importants i recomanats del recorregut on els ciclistes s’esforçaran al màxim, i on el públic assistent podrà gaudir dels millors moments de l’etapa i animar els joves corredors.

  El primer port és a Pontons (Coll de la Sabata o Alt de Pontons, 675m), de categoria 3, amb pas sobre les 18:46 a 18:55h. El segon port es troba a la Juncosa del Montmell “Coll d’Arca, 605m”, important port de categoria 2 amb un 13% de pendent de pujada i 17% de baixada, de les 19:19 a les 19:31h.  Val a dir que són horaris aproximats

  Pel que fa al recorregut de la cursa, la primera etapa, que tindrà lloc divendres 26, s’iniciarà a 2/4 de 6 amb un recorregut de 95 quilòmetres entre Llorenç del Penedès i Albinyana, amb una hora d’arribada prevista pels volts de les 8 del vespre i passant per nuclis del Baix Penedès i l’Alt Camp, com Sant Jaume dels Domenys o Rodonyà.

  La jornada de dissabte estarà conformada per dos etapes: una contrarellotge per equips pel matí i una etapa de 85 quilòmetres entre Sant Sadurní i l’Arboç, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. En el cas de la contrarellotge, els equips participants lluitaran per marcar el millor crono en un circuit de 17 quilòmetres pels carrers de Sant Sadurní.

  L’etapa del matí, que arrencarà a les 10 del matí, serà especial per a aquells seguidors més nostàlgics, ja que l’organització ha decidit recuperar el circuit que es va fer servir en els Jocs Olímpics del 1992.

  Diumenge es tancarà la cursa amb la darrera etapa, amb sortida a Vilafranca i arribada al Castell de Subirats. Una quarta i última etapa, de 120 km, que s’engegarà també a les 10 del matí i cobrirà el circuit més llarg dels 3 dies.

  Des de l’Ajuntament de l’Arboç es recolza aquesta iniciativa i es valora l’aposta clara i decidida del Club Ciclista Catalunya-Barcelona pel foment de l’esport de base i que es doni l’oportunitat als joves esportistes de competir i d’omplir de futur el ciclisme català. Des del consistori es destaca que són aquest tipus de competicions les que ajuden a donar prestigi al territori. Per aquest motiu, s’emplaça a tots els estaments implicats a reeditar la Volta Ciclista al Penedès Junior l’any vinent i que aquesta competició es consolidi en el calendari català.