L’alumnat de l’Escola d’Art exposa contes il·lustrats japonesos a l’Espai Jove Kesse

  El dia de la inauguració, el 3 de maig, alguns delscontes seran explicats pels seus autors

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La sala d’exposicions de l’Espai Jove Kesse acull, entre els dies 30 d’abril i 1 de juny, la mostra ‘Kamishibai il·lustrat’, un recull de treballs realitzats per l’alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona (EADT). L’exposició aplega les il·lustracions realitzades en el marc d’un projecte d’intercanvi educatiu amb la Professional Schoold’Anantapur,a l’Índia, vinculada a la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta iniciativa, que també compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, té per objecte impulsar l’intercanvi de vivències entre les personesjoves del centre docent indi i de la universitat tarragonina.

  L’exposició s’inaugurarà el divendres 3 de maig a les 20 hores, en un acte que comptarà amb la presència d’una delegació de la Fundació Vicente Ferrer. A continuació, a les 21 h, representants de l’alumnat de l’EADT participant en el projecte mostraran les seves il·lustracions i explicaran els contes relacionats amb elles a l’escenari de l’Espai Jove Kesse.
  El Kamishibai significa “teatre de paper” i és una forma tradicional japonesa d’explicar contes mitjançant il·lustracions nascuda al segle XII al país nipó. Se sol dirigir a nenes i nens i és utilitzat com a recurs didàctic. Consisteix en un conjunt de làmines que una presentadora o un intèrpret llegeixen mentre elpúblic contempla els dibuixos.

  A través del Kamishibai, aquest projecte permet que l’alumnat de la Professional School treballi tradicions populars reinterpretades amb perspectiva de gènere, fent que les dones siguin protagonistes o assumeixin rols destacats en la comunitat o la història.
  ‘Kamishibai il·lustrat’ forma part del cicle Cultura Kesse, quecontinuarà la setmana vinent amb els audiovisuals experimentals que el director tarragoní Gerard Gil programa sota el nom ‘Pantalla el tall’, i que en aquesta ocasió inclouran la projecció d’un minidocumental i d’un videoclip d’Ester Sánchez, autora que els presentarà personalment i mantindrà un espai de fòrum amb el públic (10 de maig). La programació seguirà amb un concert de Xavi Ciurans, cantant del grup de rumba catalana Gertrudis (17 de maig); el cabaret literari ‘Si te ofendo, te jodes’, amb Pili Andreu i El Artriste (24 de maig); un doble cartellamb el Mag Blak i Ciriaco Clown (31 de maig); l’exposicióLa dona al sud, promoguda per l’Assemblea de Cooperació per la Pau (del 4 al 22 de juny);l’espectacle literari i musical ‘DJ Books’, amb Joan Rioné i Juan Antonio Moreno (7 de juny); i una representació dels treballs fets per membres de l’Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse (14 de juny).

  La programació Cultura Kesse està organitzada pel Servei Municipal de Joventut i presta una especial atenció a les propostes arribades del teixit jove de la ciutat però està oberta a tots els públics. Les actuacions tenen lloc en divendres, comencen a les 21 h i l’accés és lliure fins a omplir aforament. Les exposicions, per la seva banda, es poden visitar de dimarts a dissabte, de 16.30 a 21 h.