L’alumnat de 2n d’ESO de l’Escola Joan Roig guanya el premi al millor eslogan del programa “Classe sense fum”

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’alumnat de 2n d’ESO de l’Escola Joan Roig de Tarragona ha obtingut el premi al millor eslògan de l’edició de Classe sense fum amb la frase “T’ho vols perdre?”.

  “Classe sense fum” és un programa de prevenció del tabaquisme adreçat als alumnes de 1r i 2n curs d’educació secundària obligatòria. El programa parteix del compromís de tot un grup classe de no fumar durant un període de temps no inferior als sis mesos dins del curs escolar. Al llarg d’aquest període, els professors reforcen regularment la decisió dels alumnes fent un seguiment del compliment del seu compromís. Els alumnes elaboren vídeos i cartells amb un missatge per a la prevenció del tabaquisme.

  Els estudiants de 2n d’ESO de l’Escola Joan Roig de Tarragona, guanyadors de l’eslògan d’aquest curs, van recollir el premi que és una visita al circuit de Catalunya de Montmeló, en un acte celebrat a Caixa Fòrum a Barcelona.

  En l’edició 2017-18 han participat a “Classe sense fum” 44 centres educatius de Catalunya, 168 aules i 4213 alumnes.

  El programa de prevenció del tabaquisme pretén donar formació als nois i noies per a disminuir l’ús del tabac o endarrerir l’edat d’inici. Forma part d’un projecte europeu i està coordinat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el departament d’Ensenyament de la Generalitat. El Servei de prevenció de l’àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona dóna suport als centres que participen a la “Classe sense fum” amb tallers a les aules, que complementen la tasca que fan els tutors.