L’alcaldessa de VNG, Olga Arnau, és la nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya

A banda del relleu al capdavant de la FMC, l'Assemblea General ha aprovat una resolució per unificar les entitats municipalistes

Imatge de la presidència de la FMC. Cedida

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha estat escollida per unanimitat aquest migdia a Barcelona com a presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), en el decurs de la 30a Assemblea General de l’entitat. L’acte, que ha reunit càrrecs electes de bona part dels 634 ens locals associats, ha comptat amb la presència de la consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó.

Olga Arnau ha parlat de la nova etapa que inicia la FMC, que per primera vegada ha escollit com a presidenta una dona, en la qual el primer objectiu és la unificació del municipalisme. En aquest sentit, l’Assemblea General ha aprovat avui mateix una resolució per treballar en la unificació de les principals entitats municipalistes, FMC i ACM, durant aquest mandat municipal. “És un gran repte que assumim amb total responsabilitat i compromís. Pensem, certament, que aquest és el camí que ha de seguir el municipalisme: unir esforços i compartir els objectius”, ha afirmat l’alcaldessa.

La nova presidenta de la FMC també ha remarcat la pluralitat de l’entitat i ha manifestat la voluntat “d’apostar per una forma de co-governança dins la FMC”. D’aquesta manera, el Comitè Executiu presidit per Olga Arnau comptarà amb set vicepresidències, ocupades per alcaldies de les diferents forces polítiques presents a l’Assemblea, i per 20 vocalies.

En la seva intervenció davant de l’Assemblea General, Olga Arnau s’ha compromès a treballar per les reivindicacions dels ens municipals, com per exemple la necessitat d’un finançament just. Igualment, ha posat en valor la tasca i la responsabilitat dels càrrecs electes. “Des del municipalisme sabem molt bé què és escoltar, consensuar, seure i parlar” -ha argumentat-. “A això també hi dedicarem esforços, volem teixir i construir, però tots els governs han de fer el mateix”.

Olga Arnau també ha tingut paraules per als seus predecessors, en especial pel president sortint, Xavier Amor, i s’ha posat a disposició de tots els municipis, per “fer visible i potenciar la pluralitat, les singularitats, les fortaleses i les oportunitats” existents en tots els territoris que conformen el país.

L’assemblea que ha escollit Olga Arnau com a presidenta de l’FMC s’ha celebrat aquest migdia a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.