Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament promou una enquesta per conèixer l’impacte social de la COVID-19 a Tarragona

Avatar photo

L’Institut Municipal de Serveis Socials impulsa un estudi sobre les necessitats de la població per detectar les noves necessitats i adaptar els recursos

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) realitzarà un estudi per avaluar l’impacte social de la COVID-19 a la ciutat l i avaluar i adaptar els recursos de serveis socials a les noves necessitats que es detectin. L’estudi serà conseqüència del resultat d’una enquesta longitudinal que s’inicia aquest mes i que finalitzarà el novembre, moment en què es trauran les conclusions.

L’objectiu d’aquesta recerca es identificar les conseqüències socials de la Covid-19 en la ciutadania i avaluar els recursos dels serveis socials de l’Ajuntament per reorientar les polítiques públiques i establir mesures més adients per pal·liar-ne la situació.

Arrel de la crisi sanitària es preveu una afectació en la situació socioeconòmica de moltes famílies i persones grans, així com un increment de nous casos en l’atenció els Equipis Bàsics d’Atenció Social i un increment exponencial en els recursos i en el pressupost. La consellera i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que “necessitem conèixer a fons la realitat socioeconòmica actual de la nostra ciutat per poder incidir-hi i ajudar a pal·liar els problemes que puguin aparèixer”.

Per conèixer la situació real es realitzaran 383 enquestes sobre l’impacte a la població en general, adreçada a persones entre 16 i 64 anys, i 340 enquestes per a majors de 64 anys.

La primera onada de l’enquesta que comença avui, 25 de maig, es farà de forma telemàtica. Les persones interessades en respondre l’enquesta ho poden fer al web de l’Ajuntament de Tarragona fins al dia 10 de juny.

Per facilitar que l’enquesta arribi a perfils de població que no tenen tant accés a internet i a les tecnologies de la informació, es preveu una segona remesa de trucades telefòniques, utilitzant el criteri de proporcionalitat, per tenir una mostra el més heterogènia possible per edats i zones de Tarragona. En tot moment, s’intentarà utilitzar el criteri de representativitat per recollir una mostra el més heterogènia possible en relació a la edat i barri de la ciutat.

La segona onada de l’enquesta es realitzarà el proper mes de novembre, repetint el mateix procediment. Amb les dades obtingues de les dues onades es trauran les conclusions.

Per efectuar aquest estudi, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona compta amb la col·laboració de l’equip del màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa i la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es presenten al públic com a destinacions segures i properes

Notícia següent

Detenen dos homes per robar en un pis de Tarragona on havien accedit escalant per la façana

Notícies relacionades