L’Ajuntament, l’ICAC, la URV i Ematsa signen un conveni per difondre el cicle integral de l’aigua en l’àmbit de l’arqueologia clàssica

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    L’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros, la rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Maria José Figueras i  el director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Josep Maria Palet, han signat un conveni de col·laboració  amb l’objectiu de desenvolupar programes i projectes de documentació i difusió en l’àmbit de l’arqueologia clàssica i el patrimoni històric, tots vinculats a la captació i portada de l’aigua als municipis de Tarragona, La Canonja, El Catllar i Els Pallaresos.

    Segons l’alcalde “amb aquest conveni volem que l’ICAC pugui aportar la seva competència tècnica i acadèmica per fer valdre continguts arquitectònics, culturals i socials vinculats a la història del cicle integral de l’aigua”. El document també contempla la redacció d’un Pla Estratègic per a la protecció, estudi i difusió del Patrimoni Històric vinculat a aquest element que cada cop es veu més afectat pel canvi climàtic. Per tal de fer possible aquesta difusió i sensibilitzar als ciutadans, es desenvoluparan activitats per fomentar el culte a la gestió del cicle integral de l’aigua. Aquest Pla Estratègic contemplarà un catàleg dels elements patrimonials relacionats amb el cicle integral de l’aigua en els municipis esmentats i inclourà una sèrie de propostes d’actuació de difusió i museïtzació.

    La rectora de la URV ha assenyalat que “és una satisfacció consolidar una relació entre l’Ajuntament, Ematsa, l’ICAC i la URV amb la qual es pretén fer possible el desenvolupament de noves activitats que difonguin el valor de l’aigua com a recurs”.