L’Ajuntament de Tàrrega obre l’expedient administratiu per assumir el manteniment de la piscina coberta mentre durin les obres

  Des del consistori s'ha constatat que l'empresa encarregada d'aquesta tasca, no l'està portant a terme, tal i com s'estableix en el contracte

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Piscina coberta de Tàrrega. Foto CEDIDA

  El Ple d’ahir dijous 30 de juliol va aprovar per unanimitat que l’Ajuntament de Tàrrega iniciï l’expedient administratiu per a la intervenció de forma parcial de la gestió de la piscina coberta municipal mentre durin les obres de reforma. L’objectiu és mantenir les actuacions necessàries per garantir el seu manteniment en les tasques de funcionament, neteja, higiene i vigilància.

  La decisió s’ha pres davant la constatació que l’empresa Espais Esports Tàrrega SL, arrendatària de l’equipament des del 2003, no està realitzant el manteniment pactat en el contracte i ha manifestat la seva impossibilitat d’assumir-la.

  En cas que s’hagi d’executar la intervenció d’aquest manteniment, s’efectuarà per compte i risc del contractista, a qui es retornarà l’equipament al finalitzar les actuacions amb el saldo que resulti després de satisfer totes les despeses i, es deduirà, si s’escau, la quantia de les penalitats imposades. Tanmateix, el consistori ha  atorgat tràmit d’audiència a Espais Esports Tàrrega SL perquè al·legui el que estimi oportú en els pròxims 10 dies.

  En el Ple d’ahir dijous també es va aprovar per unanimitat la sol·licitud d’un suplement del crèdit per a les obres de reforma de la piscina coberta, ja que la revisió del projecte ha augmentat la quantitat inicialment prevista. En aquest cas, el suplement de crèdit ascendeix a 160.000 euros i se suma als 265.000 euros que s’havien sol·licitat en un primer crèdit que es va aprovar al ple del passat 25 de juny.

  Adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS)

  El Ple d’aquest dijous també va aprovar per unanimitat l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), una associació que es va constituir el 2017 amb l’objectiu de promoure, reforçar i consolidar un model socioeconòmic alternatiu i transformador al territori. Actualment compta amb 46 municipis adherits i un municipi col·laborador.

  Sol·licitud per designar Tàrrega com a seu permanent de la selectivitat

  El consistori també va formalitzar la sol·licitud a la Secretaria d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya perquè Tàrrega sigui seu permanent de les proves d’accés a la universitat.

  La petició, que va comptar amb el suport de tots els grups, es fa després de l’èxit que va tenir la celebració de les proves a l’Institut Manuel de Pedrolo entre el 7 i el 10 de juliol amb l’objectiu d’evitar una excessiva concentració d’alumnat davant la pandèmia de la Covid-19. 172 alumnes de l’Urgell i la Segarra van fer les proves al municipi i tots els estaments van celebrar el fet d’haver evitat el desplaçament a Lleida. A més, també es va recordar que la ciutat ja va ser seu de la selectivitat dècades enrere.

  Finalment, en el Ple també es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal Junts per Tàrrega per a la suficiència financera dels ens locals.

  Va ser la cinquena sessió del Ple de Tàrrega celebrada per via telemàtica donant compliment així a les restriccions derivades de la pandèmia. L’alcaldessa va presidir la sessió físicament a la sala però la resta de l’arc consistorial va intervenir i va votar per vídeo-conferència.