L’Ajuntament de Tàrrega obre la inscripció per als tallers de l’Estiu Jove

    Amb una setzena de propostes lúdiques i formatives

    L’Ajuntament de Tàrrega ha obert la inscripció per participar a l’Estiu Jove, programa d’activitats lúdiques i formatives adreçades a jovent d’entre 12 i 18 anys. En total, s’impartiran fins a una setzena de tallers, la temàtica dels quals respon a les inquietuds d’aquesta franja d’edat. La Regidoria de Joventut recupera enguany aquest cicle d’activitats amb la voluntat de proporcionar una alternativa de lleure per a les estones de vacances. El regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, ha manifestat que es tracta de potenciar continguts que atreguin la gent jove, en especial sobre noves tecnologies, arts escèniques o música.

    Els tallers es desenvoluparan del 2 al 27 de juliol en diversos equipaments, principalment el Museu Trepat. Altres espais seran el Centre de Formació La Solana, el Col·legi Jacint Verdaguer, els estudis de Ràdio Tàrrega i la pista municipal d’skate. Els monitors són comunicadors, artistes, DJs, esportistes o cuiners d’edats ben joves, amb ganes de transmetre els seus coneixements. A més, es divulgaran entre els joves missatges a favor de la igualtat de gènere. Així, el leit-motiv dels tallers serà #SiguesSúperEstiu, remetent al lema de la campanya #SiguesSúperIgual que promou el consistori.

    L’Estiu Jove oferirà tallers sobre xarxes socials, l’ús de YouTube, el món de la ràdio, robòtica o cuina entre altres. La música també tindrà presència destacada amb la possibilitat de crear les pròpies cançons, formar-se com a DJ o cantar com un autèntic raper. En aquestes activitats, hi col·laborarà el Festival Paupaterres de Tàrrega. Les arts escèniques, la dansa urbana i la interpretació són una altra de les parcel·les així com jocs i esports. Altres al·licients seran tallers de monòlegs d’humor; invents originals; o l’anglès col·loquial que es parla al carrer. La recuperació de l’Estiu Jove coincideix amb la incorporació d’una nova tècnica municipal de joventut, Roser Oliva. Les inscripcions s’han de formalitzar mitjançant l’Oficina Jove de l’Urgell.

    Així mateix, l’Ajuntament de Tàrrega i Qualia, servei de projectes educatius de l’Associació Alba, també impartiran un any més les activitats de l’Esplai Esprai, casal d’estiu per a infants d’entre 3 i 12 anys. Els tallers es desenvoluparan del 25 de juny al 10 d’agost. Paral·lelament, la Regidoria d’Esports també oferirà amb Quàlia la tercera edició de l’Estiu Esport per a joves de 7 a 13 anys, amb diverses disciplines esportives del 25 de juny al 27 de juliol.