L’Ajuntament de Tàrrega contracta persones en situació d’atur per millorar la via pública

    8 beneficiaris del programa Treball i Formació, mitjançant el qual s’han reparat voreres en una catorzena de punts del nucli urbà entre altres tasques

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    L’Ajuntament de Tàrrega ha contractat 8 persones en situació d’atur en el marc de la nova convocatòria del programa d’ocupació anomenat Treball i Formació (PANP). Els beneficiaris, que no percebien cap prestació o subsidi per desocupació, s’han incorporat com a empleats de la Regidoria de Serveis Municipals amb contractes de 6 i 12 mesos, i jornada laboral sencera (37,5 hores a la setmana). Es tracta majoritàriament de persones majors de 45 anys que es dediquen a tasques de manteniment d’equipaments municipals i de millora de la via pública. Són obres d’arranjament que consisteixen sobretot en la reparació de voreres. Amb aquesta finalitat s’han format equips de treball en diferents sectors del nucli urbà.

    S’ha treballat fins ara en una catorzena de punts arreu de la ciutat: els carrers d’Enric de Càrcer, Gabriel de Tàrrega, Poeta N’assam, Montsec, Canal d’Urgell, Sant Pelegrí, Berenguer IV, Nord i Joan Maragall; la plaça del Pare Carles Perelló; el passeig de la Ginesta; i les avingudes de Tarragona, Ondara i Generalitat. En aquest darrer indret, els treballadors han col·laborat en la reposició de l’escalinata situada entre el Col·legi Jacint Verdaguer i Escola Municipal de Música. En les properes setmanes és previst d’estendre aquestes intervencions en altres espais i equipaments municipals de la ciutat. Les persones beneficiàries del programa també reben formació sobre intel·ligència emocional, igualtat i no-discriminació de gènere a l’entorn laboral. El Centre de Formació La Solana, de gestió municipal, s’encarrega d’impartir les sessions.

    El programa Treball i Formació, antigament conegut com “plans d’ocupació”, és impulsat des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministerio de Empleo Público y Seguridad Social, i el Fons Social Europeu. Mitjançant els esmentats programes, Tàrrega ha donat feina a un total de 63 persones durant els últims 8 anys. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló valora molt positivament el resultat del Treball i Formació, mitjançant el qual “vetllem per la reinserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat al mateix temps que les administracions millorem l’espai públic”.