L’Ajuntament de Tarragona i Ecovidrio presenten la campanya ‘Recicla vidre per elles’

  Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

  Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per quart any consecutiu la campanya Recicla vidre per elles. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar envasos de vidre i contribuir així amb una causa solidària: sumar esforços davant del càncer de mama.

  Durant les properes setmanes, 4 iglús roses romandran ubicats a Plaça Corsini i Rambla Nova. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre reciclats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer.

  En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 80 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, Sevilla, Barcelona, Santander o Palma de Mallorca per tal de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 340 contenidors roses per tot el país. A més, per quart any consecutiu l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

  Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió. El miniglú es podrà adquirir a través del web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.
  Dades del reciclatge a Tarragona
  Segons les últimes dades relatives a 2018, els tarragonins van reciclar un total de Tarragona tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 17,7 kg.

  Respecte a la taxa de contenerització, Tarragona se situa amb una mitjana de 165 habitants per contenidor, comptant amb un total de 803 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.