L’Ajuntament de Tarragona exigeix més investigacions per l’actuació dels Mossos

    L'equip de govern celebra que s'hagin obert inspeccions, però demana més anàlisis i depurar responsabilitats

    Imatge dels Mossos d'Esquadra

    Aquest matí, l’equip de govern municipal de Tarragona ha atès els mitjans per comentar l’auditoria que la Generalitat realitzarà per avaluar l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant les protestes per la sentència. Des de l’Ajuntament s’ha celebrat que s’hagin obert investigacions internes, però ha demanat que se’n facin més i es depurin responsabilitats. De moment, només s’analitzarà l’actuació de la furgoneta dels Mossos que anava cridant “veniu, que som gent de pau”, i la del furgó que va atropellar el jove de 17 anys a Tarragona. El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha assegurat que des del consistori han rebut un bon feedback del Departament d’Interior de la Generalitat, que ha fet cas a les seves peticions i ha obert les anàlisis.

    Tot i això, ha exigit que també s’examinin les detencions i l’ús de la violència arbitràries tant dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Nacional. En especial, volen analitzar si durant l’arrest de la Laura Solé, el David Solé i el Joan Tortosa es van complir tots els protocols o si es va atemptar contra els seus drets, ja que en el cas de la Laura la detenció va ser dirigida per agents de paisà.

    Sobre les renúncies, Puig ha comentat que “es tracta de depurar responsabilitats a tots els nivells. La dimissió atèn a la consciència de càrrec, cadascú sap si ha fet la seva feina o no. Hi pot haver dimissions o destitucions, però en tot cas hi ha d’haver responsabilitats”.