L’Ajuntament de Lleida trasllada a la Fiscalia els incidents amb les pancartes en suport als presos polítics

    Diverses persones, de forma organitzada, van intentar despenjar les pancartes del balcó i de la façana de la Paeria

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Pla detall de la pancarta esquinçada de suport als presos independentistes de l'Ajuntament de Lleida, el 29 de juliol del 2019

    La Paeria ha traslladat a la Fiscalia de Lleida els incidents que van succeir la setmana passada amb les pancartes en suport als presos independentistes. L’alcalde Miquel Pueyo ha demanat als serveis jurídics municipals que posin en coneixement de la Fiscalia els fets que van tenir lloc les matinades de dilluns, dia 29 de juliol, i de dissabte, dia 3 d’agost, en l’intent de persones organitzades per despenjar les pancartes penjades a la façana i el balcó de l’Ajuntament. Els serveis jurídics han presentat aquest dimecres la documentació corresponent, amb els informes de la Guàrdia Urbana que relaten les actuacions, perquè la Fiscalia pugui determinar si considera que podrien ser objecte d’algun tipus de delicte.

    Ambdues accions van ser dutes a terme per diverses persones, de l’àrea de Barcelona, i de manera coordinada, segons remarca la Paeria. La matinada de dilluns la Guàrdia Urbana va identificar tres persones que van intentar arrencar del balcó de l’avinguda de Blondel la pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics i exiliats’. Les mateixes persones ja havien participat en altres fets similars arreu de Catalunya. Igualment, la matinada de dissabte un grup de vuit persones va tornar a intentar despenjar la pancarta i també el llaç groc penjat a la façana de la plaça de la Paeria. L’actuació es va fer simultàniament i de manera organitzada i els mateixos integrants del grup van reconèixer la intenció de repetir-ho fins aconseguir el seu propòsit.