L’Ajuntament de Lleida no es planteja, de moment, ingressar a l’Associació de Municipis per la Independència

  El president de l'entitat defensa que "cada ajuntament té els seus ritmes" i "l'AMI el que no farà mai és entorpir-los"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de la reunió de l'alcalde i del primer tinent d'alcalde de la Paeria, Miquel Pueyo i Toni Postius, respectivament, amb el president de l'AMI, Josep Maria Cervera, i altres representants de l'entitat. ACN

  L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha exposat que el govern municipal d’ERC, JxCat i el Comú no es planteja, ara per ara, portar al Ple l’ingrés de la Paeria a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), proposta que hauria de ser aprovada per majoria absoluta. Tot i això, Pueyo ha expressat el compromís de col·laborar amb l’AMI en “aquells objectius que són compartits” i a assistir a la seva assemblea general, en cas que la Paeria sigui convidada. Així ho ha dit l’alcalde de Lleida, després de reunir-se aquest dilluns amb el president de l’AMI, Josep Maria Cervera, i altres representants de l’entitat. Cervera ha dit que “cada administració local té els seus ritmes” i “l’AMI el que no farà mai és entorpir aquestes dinàmiques”.
  Cervera ha indicat que l’objectiu de la trobada d’aquest dilluns amb Pueyo i el primer tinent d’alcalde de la Paeria, Toni Postius, no era sol·licitar al govern municipal l’adhesió de l’Ajuntament de Lleida a l’AMI sinó establir sinergies “que podran desembocar o no en l’ingrés de la Paeria a l’AMI”.

  En aquest sentit, el president de l’Associació de Municipis per la Independència ha remarcat que “cada ajuntament i cada administració local té els seus ritmes” i “l’AMI el que no farà mai és entorpir aquestes dinàmiques”. “”El que ens convé, més enllà que tots treballem pel mateix objectiu, que el país progressi i, ningú millor que la Paeria, per saber els tempos i mecanismes per fer-ho”, ha assenyalat Cervera.

  L’alcalde de Lleida ha exposat que l’AMI és una entitat municipalista que aplega diferents sensibilitats que “no són necessàriament coincidents al 100%” ja que des de l’associació consideren que “no només amb el dret a l’autodeterminació i no només amb la necessitat de tornar al diàleg i abandonar el camí de l’empresonament i de l’exili, sinó que la millor opció per al país en aquest context d’una consulta seria la independència”. Cal tenir en compte que l’ingrés de l’Ajuntament de Lleida a l’AMI requeriria la majoria absoluta del Ple municipal de la Paeria, fet que necessitaria el suport del Comú de Lleida, a més dels d’ERC i JxCat.

  De moment, la Paeria s’ha compromès a col·laborar en la darrera campanya internacional que ha posat en marxa l’AMI per donar a conèixer el conflicte existent entre Catalunya i Espanya, des del 2009 fins a l’actualitat. En aquest sentit, Pueyo ha dit que l’Ajuntament de Lleida contribuirà a divulgar a través de les seves relacions internacionals amb municipis agermanats el coneixement d’aquestes circumstàncies. L’alcalde de Lleida també ha expressat el compromís del govern de la Paeria de participar en l’assemblea general de l’AMI, en cas que l’Ajuntament hi sigui convidat.