L’Ajuntament de l’Aleixar compra les instal·lacions de la cooperativa fallida

    Els afectats pel forat de 4,5 milions podran recuperar un 11% dels diners retinguts

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    L’Ajuntament de l’Aleixar ha fet efectiva aquest dimecres la compra de les oficines i del magatzem de la cooperativa aleixarenca per un import de 324.604 euros. L’operació permetrà de forma immediata que es pugui transferir als dipositants i als afectats per la fallida entre un 10% i un 11% dels diners perduts. El batlle de l’Aleixar, Antoni Abelló, ha subratllat que l’operació comporta un “esforç notable” per les arques municipals i que ha estat possible per la “bona salut financera” del consistori.
    Els immobles venuts són la finca situada al número quatre del carrer Major, que té tres plantes i cadascuna d’elles una superfície d’uns 100 metres quadrats. En aquest punt, és on s’ubicaven les oficines de la cooperativa i, ara, el consistori té previst fer-les servir per ampliar les seves oficines i els serveis municipals.

    L’altre immoble són els magatzems de la cooperativa, situats al número 58 del carrer Guardiola. En aquest cas, l’Ajuntament vol que no perdin l’ús agrícola i voldria arribar a un acord de lloguer amb Coselva, amb qui ja ha iniciat converses. Si l’acord va endavant, els pagesos i els usuaris dels magatzems de la cooperativa podran seguir fent-ne ús. Això, no comportaria cap afectació en l’activitat agrícola que encara es manté vigent a l’Aleixar.