L’Ajuntament de Barcelona estudia aturar el bus “Hazte oír”

  Asens diu que la voluntat és immobilitzar-lo si no desisteix de la seva activitat en cas que arribi a la capital catalana

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  L’Ajuntament de Barcelona ha demanat un informe als seus serveis jurídics per estudiar si pot aturar el bus d’Hazte oír’ d’acord amb l’ordenança de paisatge urbà i de la llei de publicitat, si és que al final arriba a la ciutat. “Si entren a la ciutat la voluntat és requerir-los perquè desisteixin de fer aquesta publicitat que pot atemptar contra la dignitat dels nens i nenes de la ciutat, i si es neguessin podríem arribar a immobilitzar-lo”, ha apuntat el tinent d’alcaldia Jaume Asens en roda de premsa, on alhora ha reconegut que “és més difícil i fins i tot pot ser impossible” actuar penalment amb el canvi de retolació que ha fet l’entitat. L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb la Generalitat, i aquesta li ha transmès que s’estava coordinant amb Fiscalia.
  Asens ha explicat que en el moment que aquest autobús entri a la ciutat, es decidirà si es pot actuar o no. De moment, l’Ajuntament ha demanat un informe als seus serveis jurídics per veure si pot aplicar l’ordenança de paisatge urbà i la llei de publicitat per immobilitzar-lo.

  Pel que fa a la via penal, ha reconegut que amb el canvi de retolació és “més difícil i fins i tot pot ser impossible” actuar, tot i que ha indicat que potser la Fiscalia considera que aquesta “argúcia legal és un frau de llei”.

  En tot cas, ha opinat que l’important és mobilitzar-se per deixar clar que Barcelona no vol aquest tipus de missatges que “inciten a l’odi” i que afecten col·lectius vulnerables com són els nens.