L’Ajuntament de Banyeres del Penedès nega haver consensuat ni impulsat el LOGIS Penedès

  Amadeu Benach insisteix que a dia d’avui no existeix cap entesa respecte el projecte que la Generalitat té sobre la taula

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’ajuntament de Banyeres del Penedès i l’alcalde Amadeu Benach, després que molts mitjans de comunicació hagin publicat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat a acordar amb el territori el nou planejament del LOGIS Penedès, informa i reafirma que no s’ha consensuat ni impulsat cap tipus d’acord.

  El passat dijous dia 5 de juliol va tenir lloc una reunió amb el departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori i CIMALSA, en la que es va informar de la situació actual del LOGIS.

  L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, va ser citat per primer cop per reunir-se, el passat dijous 5 de juliol, a tres bandes amb el departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori i CIMALSA. En aquesta reunió es va informar dels avanços transcorreguts en els darrers anys així com la situació del projecte actualment i les modificacions que s’havien fet.

  L’alcalde de Banyeres va indicar a la reunió que “era cert que s’havia millorat en relació a la proposta inicial” però també va explicar que “el poble de Banyeres del Penedès era el més perjudicat de tots els municipis del Baix Penedès”. Així mateix va remarcar que “aquest tipus de gestions que es porten des de Barcelona, són gestions que es fan i es queden en un despatx del Departament de Territori, però som nosaltres, els i les banyerenques els que ens quedarem amb una mala decisió”.

  Amadeu Benach també va discrepar amb el sistema intermodular en el que els camions que arribaran al LOGIS de Banyeres, les seves mercaderies seran transportades per enviar-se a la Ciutat Comtal per via fèrria. Això significa que “de ben segur que l’entrada a Barcelona pel Litoral millorarà i reduirà l’accés de camions però també està clar que Banyeres i les seves entrades d’autopistes quedaran col·lapsades per les entrades i sortides de camions. De moment no hi ha cap solució plantejada que vagi en aquest sentit i el nostre compromís és garantir el millor pel nostre poble i la nostra comarca”.

  L’alcalde de Banyeres indica que “l’únic que ens van dir és que, a partir d’ara contactaran amb els nostres enginyers municipals per valorar propostes, millores i alternatives, entre d’altres”. L’alcalde espera que el Departament de Territori i Sostenibilitat a partir d’ara sigui més curós amb les comunicacions i eviti mal interpretacions interessades.