L’ajuntament de Banyeres del Penedès inaugura la biblioteca municipal Ernest Lluch

  Fins aquest any, tot i que tots la consideraven una biblioteca, legalment era una sala de lectura, ja que no estava adherida a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya

  El passat dia 23 d’abril a les 12:30, l’Ajuntament de Banyeres del Penedès va inaugurar la biblioteca municipal Ernest Lluch situada al centre cívic que porta el mateix nom. Fins aquest any, tot i que tots la consideraven una biblioteca, legalment era una sala de lectura, ja que no estava adherida a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.

  El passat mes de gener del 2017, i per unanimitat al Ple, es va aprovar el seu Reglament i l’any passat també per Ple, la seva adhesió a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya amb tots els seus drets i deures.

  Després d’estar treballant durant mesos, s’ha fet l’adequació completa de la biblioteca dotant-la de: màquina per fer els carnets oficials amb els seus codis de barra, control de xarxes per tal de controlar que es fa un correcte ús d’internet, s’ha arreglat la part infantil, s’han incorporat nous llibres, s’ha comprat mobiliari nou, s’han canviat tots els ordinadors tant els d’adults com els infantils, s’ha fet nou el cablejat de tota la instal·lació informàtica, s’ha pintat tota la sala, s’han canviat les bombetes per tal de millorar la lectura i tots els usuaris podran accedir al servei de préstec de llibres tant de Banyeres com de qualsevol de les biblioteques de la Xarxa. Cal agrair els ajuts rebuts per part de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’aportació de “La Caixa”.

  A la inauguració van assistir més de 70 persones, i es va triar el 23 d’abril perquè s’havia consensuat amb la Diputació de Tarragona i també aprofitant que era la Diada de Sant Jordi.

  A la finalització de l’acte es van repartir punts de llibre amb el retrat del Sr. Ernest Lluch que li dona el nom a la biblioteca i es va brindar amb cava. La regidora de cultura Ida Berdusan ha explicat que “tots els banyerencs i banyerenques podran gaudir de tots els serveis que la Xarxa de Biblioteques de Catalunya ofereix, així com de les millores notables com el fet de disposar d’ordinadors del segle XXI tant per adults com pels més petits”. Ha volgut destacar que “això ha estat possible gràcies a la feina de tots els treballadors de l’Ajuntament, i la gran implicació del bibliotecari Sr. Óscar Méndez” i també va voler agrair el recolzament del partit del PSC.