L’Ajuntament d’Amposta contracta 10 persones dins dels Plans d’Ocupació Socials 2018

    Són plans d’ocupació dirigits a «col·lectius molt vulnerables, a qui en lloc de donarlos-hi una subvenció directa, se’ls ofereix una feina»

    Fins a deu persones van començar a treballar a meitat octubre dins del nou programa de Plans d’Ocupació Socials 2019 de l’Ajuntament d’Amposta. Uns plans que, tal i com explica l’alcalde d’Amposta i regidor de l’àrea d’Empresa i Promoció Econòmica, Adam Tomàs, «van destinats a col·lectius molt vulnerables i susceptibles de rebre una subvenció de serveis socials, els hi oferim un lloc de treball, de manera que psicològicament també se’ls hi aporta una millora, fent-los sentir valorats amb una feina remunerada».

    L’alcalde també assenyala que des del 2015, la xifra de Plans d’Ocupació Socials, propis de l’Ajuntament, han anat disminuint. «L’explicació és simple; durant els últims anys hem anat incrementant el pressupost de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació fins a 1,5 milions d’euros, gràcies als programes d’ocupació d’altres administracions, que ens han permès impulsar Polítiques Actives d’Ocupació», diu l’alcalde, «i els plans socials propis es reserven només per a col·lectius molt vulnerables».

    Enguany s’han destinat uns 40.000 euros a la contractació d’aquestes 10 persones, que s’han incorporat a la Brigada Municipal en diferents tasques, com per exemple, la neteja del cementiri coincidint per Tots Sants.