L’Ajuntament de Barcelona penjarà un llaç groc a la façana per reclamar la llibertat dels “presos polítics”

    El consistori ha pres la decisió un cop passat el període electoral i que la Junta Electoral ordenés la retirada de la pancarta

    L’Ajuntament de Barcelona penjarà al llarg d’aquest dijous un llaç groc a la façana per reclamar la llibertat dels “presos polítics” Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i en suport als seus amics i familiars. Amb aquest gest, el consistori subratlla que vol expressar el seu rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representants de dues de les entitats més importants del país –ACN i Òmnium- “que sempre han actuat de manera pacífica”. El consistori ha pres la decisió un cop passat el període electoral i que la Junta Electoral ordenés la retirada de la pancarta penjada al balcó a favor de la llibertat dels “presos polítics”.
    L’Ajuntament recorda que des que els consellers i els líders de l’ANC i Òmnium van ser empresonats ha exigit la seva posada en llibertat en múltiples ocasions. En aquest sentit, apunta que el 17 d’octubre es va fer una declaració conjunta dels grups Barcelona en Comú, Grup Municipal Demòcrata, ERC, CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, que comportava, entre d’altres accions, la suspensió de l’activitat institucional pels dies 17 i 18 d’octubre. Posteriorment, el 2 de novembre es va desplegar una pancarta a la façana de l’Ajuntament i l’alcaldessa, Ada Colau, va comparèixer per fer una declaració institucional per reclamar l’immediat alliberament dels “presos polítics” i per convocar pel 3 de novembre un plenari extraordinari on es va fer una declaració institucional per demanar la llibertat dels empresonats.

    En motiu de la campanya electoral, la Junta Electoral va ordenar la retirada de la pancarta. Un cop passat el període electoral, l’Ajuntament ha decidit, d’acord amb els grups polítics directament afectats, penjar un llaç groc a la façana fins a l’alliberament dels presos “per denunciar l’abús d’una mesura excepcional com la presó preventiva”.