Laia Estrada: “És una ofensiva contra qualsevol alternativa política a Tarragona”

La formació municipal ha destacat que passi el que passi dilluns, la CUP "continuarà traient màscares" amb Laia Estrada o sense

Sota el lema “Que caiguin les màscares. Aturem la vendetta política” i amb una ampolla de lleixiu “per netejar l’Ajuntament de Tarragona”, la CUP de Tarragona ha fet una compareixença aquesta tarda per donar a conèixer la situació que es viurà aquest  dilluns dia 26 de febrer, ja que és quan se celebrarà el proper plenari municipal. I és que el govern de l’Ajuntament de Tarragona -integrat pel PSC i el PP- portarà al ple el cessament de la regidora de la CUP, Laia Estrada pel cas Bershka.

Estrada ha estat condemnada a tres mesos de presó i a la inhabilitació per al dret de sufragi passiu per “atemptar contra agents de l’autoritat” per l’enfrontament que van mantenir amb diversos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona en el primer dia de rebaixes de 2009, el 7 de gener després de participar en performances, uns actes reivindicatius en botigues de dona a Tarragona per denunciar que “la pressió estètica és també una forma de violència de gènere”.

L’ordre del dia del proper plenari recull en l’últim punt que “Prendre coneixement de la Sentència número 770/2017, de la Sala del Penal del Tribunal Suprem, i que per interlocutòria de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona s’ha declarat la fermesa d’aquesta sentència que té com a conseqüència que la consellera, Sra. Laia Estrada Cañón, es troba en una causa d’incompatibilitat que comporta el cessament i declarar la vacant”. L’argument esgrimit és que, arran d’aquesta resolució judicial, Laia Estrada “es troba en una causa d’incompatibilitat que comporta el cessament”, argument que rebutja totalment la CUP de Tarragona perquè segons la formaci “Estem davant una vendetta política. És una ofensiva contra qualsevol alternativa política a Tarragona per acabar amb el caciquisme imperant”, ha afegit la portaveu de la CUP, Laia Estrada. A més, han reiterat que aquesta decisió del Secretari Municipal és “una interpretació”, però que a més “és absolutament esbiaixada” de la llei i que “només respon a interessos polítics. Estem davant una persecució” perquè segons la CUP, la resolució no diu en cap moment que Estrada hagi d’abandonar el seu càrrec com a regidora. A més, han criticat la postura del Secretari Municipal i que aquest actua en benefici de la part que està al govern.

Tot i això, els cupaires han volgut refermar i reivindicar que la seva tasca de fiscalització de l’acció municipal continuarà amb Estrada o sense. La formació cupaire ha qualificat l’actitud de Ballesteros de “covarda” i que continuaran “lluitant contra el caciquisme” i que la CUP “no deixarà de perseguir les irregularitats”. Des de la CUP també han lamentat que s’hagi modificat el punt de l’ordre del dia en qüestió per evitar que els partits hi votin.