L’aeroport de Lleida-Alguaire tanca el setembre amb més passatgers que tot el 2017

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha presidit aquest matí la Taula estratègica de l’aeroport de Lleida-Alguaire on s’han actualitzat les dades de l’aeroport. La instal·lació lleidatana ha arribat al mes de setembre amb més de 33 mil passatgers, xifra que supera no només els 26.000 del mateix període de l’any passat sinó que sobrepassa àmpliament els 30.000 usuaris de tot el 2017. La Taula estratègica està formada per la Generalitat, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, els ajuntaments de Lleida, Alguaire, Torrefarrera i la Cambra de Comerç de Lleida.

  TES
  Gavín ha atribuït aquest augment al fet que durant aquest passat hivern, a més dels vols de Neilson hi ha hagut els del touroperador suec Quality Travel i també els de la Imserso. Les xifres també fan intuir un tancament d’any amb un increment significatiu de passatgers, segons el secretari d’Infraestructures i Mobilitat.

  Pel que fa exclusivament a la temporada d’estiu (del 20 de juliol al 2 de setembre), el nombre de passatgers ha estat de 2.314, xifra molt similar a la de la temporada anterior (3.274). Com cada any, es comptabilitzen els tres vols de la companyia Air Nostrum: a Palma de Mallorca, Eivissa i Maó.

  L’aeroport es prepara ja per a la temporada d’hivern, on continuaran operant els mateixos touroperadors de l’any passat. Neilson portarà passatgers anglesos provinents de Manchester, Gatwick Londres i Stansted Londres. Una de les companyies aèries que treballa per Neilson, Jet2, oferirà vols des de Lleida a Stansted cada diumenge. Precisament Gavín ha destacat la possibilitat que oferirà Jet2 a partir del 16 de desembre “de poder anar a Londres a preus molt assequibles i sense haver de comprar el paquet turístic”:

  Quality Travel mantindrà els vols amb passatgers provinents de diferents ciutats sueques i aquest any, com a novetat, incorpora destinacions d’esquí de Vielha. Finalment, la Imserso, després de l’èxit de principis d’any, farà vols aquest octubre i novembre a Maó.

  Gavín ha explicat que tota aquesta oferta, a més de les activitats complementàries “ens confirmen que estem donant un salt qualitatiu, que és més important que el quantitatiu, que també hi és”. Per a Gavín, “això ens fa ser optimistes i estar segurs que fem una gestió competitiva de l’aeroport, que un dels seus principals objectius és oferir noves oportunitats a les terres de Lleida, tant a l’entorn econòmic com a la ciutadania”.

  Activitats complementàries

  Durant la reunió també s’ha explicat la incorporació de noves empreses a l’aeroport durant aquesta temporada. La més important és BAA, l’escola de formació de pilots líder a Europa pertanyent al grup Avia Solutions, que preveu utilitzar l’aeroport de Lleida com la seva base de formació a Europa. Ja ha començat a operar des de principis d’octubre amb 35 alumnes, 10 professors i personal d’administració de l’empresa. Els 35 alumnes fan una estada de dos mesos a Lleida després de la qual tornaran als seus països d’origen (França, Itàlia, Canadà, Síria i Lituània). A continuació n’arribaran entre 35 i 40 de nous, que també faran una estada de dos mesos. Fins ara han arribat 6 avionetes i a finals de més n’hi haurà fins a un total d’11, que estaran ubicades a l’hangar de l’aeroclub de Lleida.

  Altres empreses que utilitzen l’aeroport com a base és Cosmic Research, que fa proves de llançament de coets en col·laboració amb la UPC, i Flightline, amb un conveni signat per a basar l’empresa de transport de càrrega urgent a l’aeroport en un futur proper. Vueling i Air Nostrum continuen utilitzant la pista de l’aeroport per a fer formació d’enlairaments i aterratges als pilots.

  També s’ha valorat positivament que la infraestructura serveixi de base per a activitats al territori: la Festa al Cel, la cursa de 10 quilòmetres a l’aeroport o la fira aeronàutica Lleidaairchallenge.