L’aeroport de Lleida-Alguaire registra fins al novembre el doble d’operacions que en tot el 2017

  El Govern assegura que ha ''cristal·litzat'' el canvi d'enfocar la plataforma a activitats de caràcter industrial i logístic

  L’aeroport de Lleida-Alguaire ha registrat fins al novembre un total de 5.000 moviments (aterratges i enlairaments), el doble que en tot el 2017. Així ho ha assegurat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que també ha remarcat que enguany ha ”cristal·litzat” el canvi impulsat fa un parell d’anys d’enfocar la plataforma lleidatana a activitats de caràcter industrial i logístic de manera que s’ha convertit en una ”referència a Catalunya”. Farré ha dit que hi ha contactes amb noves companyies però no ha precisat quines i també ha reconegut que l’aeroport encara no es rentable econòmicament tot i que aquest ”no era el nostre primer objectiu”.

  Segons Ramon Farré si l’any passat en un mes normal hi havia entre 250 i 300 operacions, des del passat octubre hi ha a l’aeroport de Lleida-Alguaire una mitjana de 1.500 operacions mensuals. Això es deu, principalment, a les operacions que desenvolupa a la plataforma lleidatana la firma de formació de pilots BAA Training, i també ha les pràctiques que hi porten a terme pilots de Vueling.

  ”Aquest és el nostre nínxol de mercat”, ha assegurat Farré referint-se a les activitats formatives, industrials, de logística i investigació que s’estan desenvolupant a Lledia-Alguaire; un aeroport que està valorat, segons el delegat, en un concepte ”d’altíssima qualitat, amb un territori on es pot operar en llibertat i amb un cel fantàstic”.

  Farré ha reconegut però que l’aeroport encara no és rentable econòmicament tot i que aquest no era el principal objectiu. Ha assenyalat que calia posicionar la infraestructura al món per fer que fos un referent al sud d’Europa. ”Això costa diners”, ha dit Farré, que també ha posta el focus en l’objectiu de trobar una rendibilitat social i territorial a l’aeroport. En aquest sentit, ha posat com a exemple els beneficis que generen al territori la trentena de persones que treballen per l’escola de pilots.

  D’altra banda, Farré ha dit que estan treballant per lligar noves companyies a l’aeroport però no ha volgut avançar cap nom perquè ”cal ser discret per la competència en aquest sector i les operacions no es poden explicar fins que s’hagin materialitzat”.