La zona blava, gratuïta per als vehicles elèctrics

    Per poder gaudir d’aquesta gratuïtat s’ha de disposar del distintiu ambiental blau de la Direcció General de Trànsit (DGT)

    Des d’aquesta setmana, els vehicles elèctrics certificats amb el distintiu ambiental blau de la Direcció General de Trànsit (DGT) poden estacionar de forma gratuïta a la zona blava d’Amposta. L’Ajuntament, segons explica el regidor de Governació, Miquel Subirats, «ha arribat a un acord amb l’empresa gestora de la zona blava, Eysa, per endegar un pla pilot en aquest sentit».

    Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha volgut posar èmfasi amb el fet que aquesta acció té una doble vessant «important». «Per una banda, posem en valor el transport amb energies renovables, per avançar cap a una ciutat més sostenible», assenyala Tomàs. «Per l’altra, demostrem que no tenim cap problema en incorporar aquelles propostes de l’oposició que són beneficioses per a la població», diu l’alcalde, tot recordant que aquesta proposta era una mesura inclosa en una moció del grup dels socialistes. Distintiu blau

    La gratuïtat de l’estacionament a la zona blava va vinculat a que els vehicles disposin del distintiu ambiental blau, que atorga la Direcció General de Trànsit (DGT). Aquest distintiu certifica als vehicles classificats com elèctrics de bateria, elèctrics d’autonomia estesa, elèctric híbrid endollable amb una autonomia mínima de quaranta quilòmetres o vehicles de pila de combustible.

    Aquesta etiqueta es pot adquirir a les oficines de Correus amb una tarifa de cinc euros.