La xarxa semafòrica incorpora 50 elements repetidors per millorar la seguretat vial

  L'objectiu d’aquesta acció és millorar la visibilitat dels conductors i la seguretat

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge de la Via Augusta. Foto: Cedida

  El Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona està duent a terme la instal·lació de 50 semàfors repetidors a diversos punts de la ciutat. L’objectiu d’aquesta acció és millorar la visibilitat dels conductors i la seguretat en aquells encreuaments en què els grups semafòrics es troben molt a prop de les línies de detenció.

  El semàfor repetidor consisteix en un duplicat de mida reduïda del grup semafòric principal que regula la circulació dels vehicles i s’instal·la a la columna més propera a la línia de detenció, a una alçada mitjana d’1,20 metres. Aquesta mesura s’ha adoptat després de realitzar una anàlisi de la xarxa semafòrica de la ciutat amb l’objectiu de valorar la conveniència de la seva instal·lació, ja que, com a norma general i sempre que les característiques de la via ho permeten, els grups semafòrics s’instal·len de manera que siguin perfectament visibles sense necessitat d’incorporar elements repetidors.

  Els semàfors s’estan instal·lant a les principals vies, com Rambla Vella, plaça Imperial Tarraco, Estanislau Figueres, Via Augusta, entre d’altres. Està previst que finalitzin els treballs abans de l’inici del nou curs escolar.