La facultat d’enologia de la URV investiga com era el vi que bevien els ibers, fa uns 3.000 anys. Al celler experimental de Mas dels Frares que la universitat tarragonina té a Constantí, professors i estudiants fan tot el procés productiu del vi per tal de després estudiar-ne les característiques i la conservació que se’n feia en l’antiguitat. Aquest dimecres han començat a xafar el raïm amb els peus i ompliran dues tines d’uns 50 litres cadascuna on fermentarà. Després els traslladaran en una dotzena d’àmfores. Cada tres mesos n’obriran tres, per comprovar com evoluciona el vi i analitzar-lo. Això també els permetrà investigar com el conservaven els ibers perquè no es tornés agre.
Notícies relacionades
“Com elaborar un pla d’innovació a la meva empresa”, nou taller a Reus
Amb l’objectiu de donar resposta i promoure noves accions que ajudin a l’enfortiment del teixit econòmic, adequades a…
El brot que va intoxicar a infants a Calafell va ser pel mal estat del menjar
L’Agència de Protecció de la Salut de Catalunya ha conclòs que el brot lleu que van patir 44…
Blanes renovarà diumenge el Vot de Vila a l’Aplec de Sant Rafel, una tradició que es manté des de l’any 1795
El diumenge 22 d’octubre Blanes reviurà una de les tradicions més nostrades i longeves amb què compta aquest…