Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

La URV investiga com era el vi dels ibers

La facultat d’enologia produeix vi com es feia fa 3.000 anys per estudiar-ne les característiques i la conservació

La facultat d’enologia de la URV investiga com era el vi que bevien els ibers, fa uns 3.000 anys. Al celler experimental de Mas dels Frares que la universitat tarragonina té a Constantí, professors i estudiants fan tot el procés productiu del vi per tal de després estudiar-ne les característiques i la conservació que se’n feia en l’antiguitat. Aquest dimecres han començat a xafar el raïm amb els peus i ompliran dues tines d’uns 50 litres cadascuna on fermentarà. Després els traslladaran en una dotzena d’àmfores. Cada tres mesos n’obriran tres, per comprovar com evoluciona el vi i analitzar-lo. Això també els permetrà investigar com el conservaven els ibers perquè no es tornés agre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El jutjat investiga sis policies nacionals més per les càrregues de l’1-O a Girona

Notícia següent

L’Ajuntament de Cambrils i Comaigua renoven el conveni a favor de persones amb risc d’exclusió social

Notícies relacionades