La tardor tarragonina comença amb 65 activitats literàries

  La Tardor Literària 2018 s'allargarà fins al mes de gener

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La consellera de Cultura i els diferents representants de les entitats tarragonines a l'Ajuntament de Tarragona. Foto: EF

  Un any més, la Casa de les Lletres, conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona, enceta la seva Tardor Literària amb un total de 65 activitats i una participació de 24 entitats. Les activitats s’allargaran fins a finals de gener i hi ha tot tipus d’activitats pels diferents públics: exposicions, rutes literàries, conferències, recitals de poesia, excursions i tallers, entre d’altres. Enguany, destaca la gran quantitat de presentacions de llibres que es duran a terme en aquests 4 mesos.

  “Aquest any hi ha moltes novetats literàries, en anys anteriors la majoria es feien el dia de Sant Jordi; però ara en tenim moltes a la Tardor Literària”, ha destacat Joan Cavallé, director de la Casa de les Lletres. La Casa de les Lletres coordina l’activitat literària en 3 eixos: donar suport a la creació literària, preservació del patrimoni literari i l’augment de l’habit de lectura. Respecte al programa de la Tardor Literària, Begoña Floria, consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, ha assegurat que “el programa té un ventall molt divers d’activitats i la participació és molt bona”.

  Activitats destacades
  Enguany, hi ha cinc personalitats literàries destacades: Montserrat Abelló, Maria Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Aureli Capmany i Pompeu Fabra. Es realitzaran diferents activitats de celebració d’aquests personatges durant els 4 mesos. Per exemple, una exposició itinerant dedicada a la Maria Aurèlia Capmany i una altra centrada en la figura de Pompeu Fabra. Especialment, s’ha de destacar la Jornada dedicada als Capmanys el 17 d’octubre a la Sala de Graus de la Universitat Rovira i Virgili i el V Col·loqui Internacional centrat en Pompeu Fabra a finals de novembre.

  Com cada any, segueixen en actiu noves sessions del Cicle Veus de Poeta, que consisteix en agafar un poeta de la zona per posar en valor escriptors de la zona, i el Cicle Llibres premiats, que pretén promoure el premi Pin i Soler. A més, es durà a terme el Balanç literari anual que s’utilitza per parlar de la temporada literària en narrativa i en poesia del Sant Jordi del 2017 fins al Sant Jordi de 2018. Se celebrarà dimarts 13 de novembre a les 19h a la Biblioteca Pública de Tarragona.