La seguretat és la principal preocupació dels residents del barri de SP i SP

  L’Ajuntament proporcionarà comissaries de proximitat de la Guàrdia Urbana a Sant Pere i Sant Pau, Torreforta i Llevant

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Bones notícies pels veïns del barri cooperativista de Sant Pere i Sant Pau, els quals després de mesos de queixes, inseguretats i preocupacions tindran un barri més segur gràcies al fet que durant el 2020/21 es dotarà de comissaries de proximitat de la Guàrdia Urbana al barri per tal d’atendre les denúncies, queixes i inquietuds dels ciutadans.

  Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Tarragona i de la qual se senten especialment orgullosos. El regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha parlat amb aquest diari i ha esmentat que: “Un cop constituïts els Consells de Districte, dotarem de forma permanent d’agents de la Guàrdia Urbana en els districtes. És a dir, s’habilitarà un espai en els diferents edificis municipals que hi ha en les diferents zones (centres cívics per exemple) i, durant unes hores fixes, s’atendrà al ciutadà sobre temes que competeixen a la Guàrdia Urbana. El més destacat és que els agents estaran patrullant durant el dia (dos torns), per cada zona. Així mateix, també s’atendrà al públic des de l’espai habilitat en l’edifici municipal”.

  La zona Llevant i el barri de Torreforta són les altres zones escollides per la implantació de dites comissaries. La idea d’invertir en seguretat s’ha convertit, durant els últims anys, en una necessitat. Cada cop són més les denúncies i el malestar entre els veïns a causa de robatoris, agressions i una mala convivència envoltada d’actes vandàlics que van en augment dia a dia. La instal·lació de càmeres de videovigilància i l’augment de presència policial són les peticions més comunes per part de les associacions de veïns d’arreu de Tarragona. Fins i tot s’han organitzat patrulles veïnals en algunes zones per tal de garantir una seguretat als habitants.

  La notícia ha estat rebuda amb bons ulls per part del president de l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Luis Trinidad, qui ha recalcat la gran importància que tenen les forces de seguretat i la necessitat de proporcionar una ciutat més segura. “Ens sembla molt bé la implantació de comissaries de proximitat al barri si esdevé un punt de denúncies on els veïns puguin dirigir les seves queixes, però el que més ens interessa,  i ho definim com motiu d’urgència, és la instauració de patrulles policials a peu pels carrers del barri. Demanem que es reforcin sobretot durant les nits, que és quan patim més actes vandàlics, baralles i robatoris”, diu Trinidad.

  Les zones més conflictives són aquelles on hi ha bars, les quals viuen en primera persona baralles amb ampolles de vidre, possessió d’armes blanques i diverses agressions, ens expliquen els veïns. Una imatge del barri que els ciutadans volen combatre de manera immediata, com també acabar amb la preocupació dels més joves, els quals denuncien persecucions durant les nits.

  Pel que fa als robatoris han crescut durant els últims mesos. Una situació que provoca una preocupació i inquietud considerables, ja que si abans només es reduïda a zones concretes del barri, en l’actualitat s’ha expandit a tot el municipi. Els veïns comenten que les reunions que es feien amb les forces de seguretat per demanar més presència d’aquests s’han perdut. “Patrullar en cotxe no és suficient”, declaren, “només hi ha policia quan passa alguna cosa o quan hi ha mercat els divendres. Abans hi havia efectius durant l’entrada i sortida de les escoles i ara la presència ha baixat”. L’ocupació de pisos de forma il·legal és un altre dels temes relacionats amb seguretat que alerten els veïns. “La zona de la plaça Catalunya és la que presenta més ocupacions i el més surrealista és que no els pots fer fora”, diuen preocupats.