Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Ràpita s’adhereix al Protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci

Avatar photo

Agents de la Policia Local, càrrecs electes, tècnics/ques municipals i membres de la Comissió de festes han realitzat una formació en matèria de violències sexuals

L’Ajuntament de la Ràpita s’adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci impulsat pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, amb la intenció de fer un pas més enllà en la lluita contra la violència masclista, prevenir les violències sexuals i evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune.

El Protocol estableix un seguit de conductes que integren l’assetjament sexual no penal per visibilitzar les violències que costen més d’identificar i enviar un missatge de respecte a la llibertat i indemnitat sexual de les persones. La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, declara que “des de l’Ajuntament ens adherim al protocol per col·laborar i coordinar-nos amb la resta d’actors, serveis i institucions implicades en les activitats d’oci amb l’objectiu de destinar els màxims recursos i esforços per prevenir i erradicar les violències sexuals a la Ràpita”.

Amb l’adhesió al Protocol, l’Ajuntament de la Ràpita es compromet a què professionals de la seguretat, càrrecs electes, tècnics/ques municipals i membres de la comissió de festes rebin una formació obligatòria en matèria de violències sexuals. En dues sessions, impartides aquestes darreres setmanes, un total de 47 persones han realitzat aquesta formació telemàtica amb l’objectiu de sensibilitzar i capacitar el personal esmentat.

El Protocol dota de contingut i criteris interpretatius i operatius per a l’actuació dels professionals de la seguretat que desenvolupen les seves funcions a Catalunya quan es trobin davant conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’infracció administrativa. Amb la finalitat de visibilitzar, identificar i sancionar les conductes abusives, que alguns homes utilitzen, i que atempten contra la indemnitat i llibertat sexual de les dones. El Protocol estableix les actuacions operatives envers l’agressor, com han d’actuar els cossos de seguretat quan es produeixin violències sexuals constitutives de delicte i també en els casos d’assetjament sexual no penal.

El Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci sorgeix davant de determinats fets ocorreguts en festes populars i espais d’oci, on s’ha atemptat contra la indemnitat i la llibertat sexual de les dones. Aquests fets han intensificat la preocupació de la ciutadania sobre les violències sexuals i s’ha posat de manifest que no es pot consentir i per això, s’han de destinar esforços per prevenir-les i perseguir-les amb els rigors que els fets exigeixen.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La URV impulsa un nou grau en Estudis de Gènere i Política d’Igualtat

Notícia següent

Consum retira més de 200.000 mascaretes i 115.000 EPI per incomplir la normativa

Notícies relacionades