La protesta dels camions causa vuit quilòmetres de cua a les carreteres de Tarragona

  Les marxes lentes han començat a les cinc i es podrien allargar fins al vespre

  Imatge de la marxa lenta dels camions com a protesta. Foto: Cedida

  Caos de trànsit aquest dijous, 11 d’octubre, a la tarda, a les principals vies de comunicació de l’àrea metropolitana de Tarragona. Diversos col·lectius de camioners donen suport a diverses marxes lentes al territori en protesta per les bonificacions dels camions per circular per l’AP-7 de forma obligatòria, que consideren baixes. En reclamen la gratuïtat o un augment. A més també s’exigeixen que es respecti el sentit de la seva marxa i que no se’ls obligui a allargar encara més els seus recorreguts, com passa actualment a la rotonda de Torredembarra.

  Les marxes lentes convocades en tres punts de les comarques de Tarragona (Riu Clar-Torredembarra, l’Arboç-el Vendrell i l’Aldea-Alcanar) generen cues espectaculars a aquesta hora i en aquest dia, vigília de cap de setmana llarg i, per tant, en plena operació sortida.

  Caos de trànsit entre Tarragona i Torredembarra
  Les retencions més sonades estan tenint lloc entre els barris de Ponent de la ciutat de Tarragona i els accessos a l’AP-7 a Torredembarra. A les cinc de la tarda, els camions han sortit del polígon Riu Clar per prendre l’A-27 i, amb ella, l’A-7 a Tarragona, per on han circulat fins a l’enllaç amb l’N-340 a la Móra. El seu trajecte segueix fins a Torredembarra, on entren en sentit nord i prenen l’AP-7 en sentit sud, per tornar a Tarragona i repetir, un segon cop, el mateix viatge.

  Uns 150 camions estan col·lapsant l’A-7 i l’N-340 amb la marxa lenta, però de retruc està afectant diverses vies de sortida del centre de Tarragona, com l’avinguda Andorra o l’avinguda Roma. En total hi ha vuit quilòmetres de retenció, causats per la marxa lenta dels transportistes.