La primera edició de LleidaClick ha portat a la ciutat un innovador circuit de cotxes teledirigits

  Durant la inauguració, l'alcalde de Lleida qualifica el saló com “una icona de les tres darreres generacions” i assegura que és una fira amb molta empatia

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  La primera edició de LleidaClick, saló que ha obert aquest dijous les portes al Pavelló 4 de Fira de Lleida, ofereix un circuit de cotxes teledirigits Playmobil en el que els visitants podran competir amb aquest producte recentment comercialitzat per la coneguda marca alemanya de joguines. La de Lleida és la primera fira Playmobil que incorpora aquest circuit, que compta amb 6 cotxes de la nova gamma de vehicles moguts per ràdio control pensats bàsicament per a infants de 7 i 8 anys.

  En el decurs de la inauguració de LleidaClick l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que “el saló és una veritable icona de les tres darreres generacions, perquè avis, pares i fills hem jugat i continuem jugant amb els playmobils”. Larrosa ha felicitat l’organització i a Fira de Lleida per aconseguir portar a Lleida un saló que acull gairebé 6.000 figures i 10 expositors d’arreu de l’Estat, “en un espai de trobada de la ciutadania i alhora de cohesió social”. L’alcalde ha assegurat que LleidaClick és una fira amb molta empatia i un preludi magnífic de les festes que s’acosten.

  De la seva banda, l’organitzador de la fira, Ignasi Puig, ha afirmat que el primer dia ja té una sensació molt positiva, ja que “s’ha fet una bona campanya de publicitat i el públic entusiasta
  que des de primeres hores s’ha aplegat a les instal·lacions firals ens fan preveure expectatives força altes i una primera edició ben exitosa”. La seva previsió és que entre 5.000 i 6.000 persones passin per LleidaClick aquests 4 dies que es desenvolupa el certamen.

  Puig ha destacat que, dels 10 expositors presents al saló, el 50% són de Catalunya i l’altre 50% de la resta de l’Estat: d’Andalusia, Madrid i Aragó, fonamentalment. L’organitzador comenta que a Lleidaclick es poden trobar des de les darrers figures dissenyades a la factoria Playmobil d’Alemanya, fins a peces de col·leccionista fabricades a la dècada dels anys 70-80. Afegeix que, un dels playmobils que creu tindrà més èxit entre els petits aquests dies serà el caganer, sobretot per la proximitat de les festes nadalenques.

  Cal recordar que la Fira Nacional de Col·leccionisme Playmobil de Lleida té lloc del 6 al 9 de desembre amb una exposició de 20 diorames de gran format (amb unes 6.000 figuretes), una desena d’expositors d’arreu de l’Estat que ofereixen tota mena d’articles Playmobil, una àmplia zona d’inflables decorats amb la iconografia Playmobil i un photocall d’alguns dels personatges Playmobil més coneguts pel públic infantil i familiar.

  LleidaClick es complementa amb un atractiu programa d’activitats paral·leles com ara el Concurs infantil Abacus de diorames Playmobil, que promou que els nens i les nenes exhibeixin les seves creacions en forma de diorama fetes a casa durant la fira. També se sortejaran tres lots de productes Playmobil per valor de 50, 30 i 20 euros entre els assistents a la fira que participin en el concurs “El click amagat”, que consisteix en trobar tres figures Playmobil molt conegudes amagades en els 20 diorames que configuren l’exposició.

  D’altra banda, els infants que comprin una entrada al saló tindran l’oportunitat de jugar en els inflables Playmobil, jocs únics a Europa decorats amb la iconografia Playmobil. A més, una parella de personatges Playmobil donen la benvinguda als visitants, amb els quals es poden fer una selfie de la seva estada en el photocall. També hi ha tallers de creativitat, en què els infants poden deixar volar el seu talent creatiu utilitzant diverses tècniques artístiques (llapis de color, cera, plastidecor, retolador, pintura acrílica, etc.); de maquillatge de fantasia; de caretes, etc.

  L’horari de LleidaClick és de les 10 a les 20 h i el preu de l’entrada és de 3,5 euros (gratuït per als infants menors de 2 anys). El certamen és una iniciativa de l’empresa Smartplay, SL,
  amb la col·laboració de Fira de Lleida, la Paeria, Abacus i l’associació Eutrapelia.