La Policia Local de Tortosa es comunicarà per WhatsApp amb els pagesos

  Per controlar robatoris i emergències

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Policia Local de Tortosa ha engegat el projecte Antena Agrària, un canal de comunicació via WhatsApp on els pagesos i les persones vinculades a l’àmbit rural del terme municipal podran intercanviar informació amb la policia municipal per advertir de robatoris, de persones o vehicles sospitosos, i a la vegada facilitar dades de geolocalització que també poden ser de gran utilitat en casos d’emergència. Aquest sistema de comunicació via missatgeria instantània, es va començar a fer servir amb el sector comercial de la ciutat l’any passat i ha tingut uns bons resultats. Ara s’estén al món agrícola i els sindicats i associacions agràries seran els encarregats d’animar les persones vinculades al sector a què hi participin. Es preveu fer diferents grups per àrees. “Segur que tindrà èxit perquè n’ha tingut amb els comerços i aquí anirem en la mateixa línia”, ah apuntat Jesús Fernàndez, inspector en cap de la Policia Local de Tortosa.

  El projecte Antena Agrària començarà a funcionar aquesta setmana. L’objectiu és disposar d’un eficaç sistema d’avís mitjançant la missatgeria instantània, concretament a través de l’aplicació de Whatsapp, que servirà per a la prevenció d’accions delictives, com avís de robatoris o la presència de persones o vehicles sospitosos, però a la vegada, també permetrà transmetre informacions generals sobre qüestions relatives a avisos de Protecció Civil i comunicacions urgents que afectin el sector agrari. Com ha exemplificat Fernàndez, de vegades l’accés a zones on hi ha alguna emergència no és fàcil de trobar i amb les dades de geolocalització que facilitaran els usuaris es podrà garantir actuacions més immediates i ràpides.

  L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha explicat que l’Antena Agrària se suma al programa de Comerç Segur i l’Antena Comercial que es va posar en funcionament al març de 2017 i que ha tingut un gran èxit en la prevenció, la seguretat i la reducció del risc a les botigues de la ciutat. Per tant, el segon canal de comunicació directa amb la Policia Local s’adreça ara a tots els pagesos, propietaris i treballadors de l’entorn rural que hi vulguin participar. “Permet apropar la policia al sector agrari i tenir una eina de prevenció de delictes”, ha destacat l’alcaldessa”.

  El canal és de doble direcció. La Policia Local pot emetre avisos sobre persones sospitoses de cometre fets delictius, com robatoris als cultius o a la maquinària que s’han detectat o se sospiten en alguna zona de l’entorn rural, i pot recomanar als propietaris i treballadors que prenguin mesures d’alerta i de seguretat adients per evitar aquests fets delictius, però a la vegada els mateixos agricultors poden alertar a través del mateix grup de WhatsApp de la presència de persones sospitoses. “Permet la comunicació de la Policia Local cap als membres de la xarxa i dels membres de la xarxa cap a la Policia Local. Es produeix un intercanvi molt gran d’informació i esperem que sigui així vista l’experiència prèvia amb els comerciants”, ha apuntat Fernàndez. La base de l’èxit, segons l’inspector en cap, és que es tracta una xarxa social que té tothom i que permet ubicar els fets i les incidències en la seva ubicació exacta.