La Policia Local de Torredembarra participa en dues campanyes del Servei Català de Trànsit

    La Policia Local de Torredembarra, durà a terme dues campanyes institucionals coordinades amb el Servei Català de Trànsit, segons les directrius del Pla de Seguretat Viària i les instruccions específiques per a les Policies Locals de Catalunya.

    La primera, coincidint amb les dates del Carnaval del 20 al 26 de febrer, serà per controlar el consum d’alcohol i drogues al volant. La Policia Local establirà controls preventius en diferents punts del municipi i en diferents franges horàries. Amb aquesta i altres mesures, es pretén aconseguir un canvi cultural en la conducció, circulació i mobilitat dels ciutadans i les ciutadanes que ajudi a evitar l’incompliment d’aquestes normes bàsiques de trànsit i, conseqüentment, es redueixi la sinistralitat viària.

    Cal recordar que conduir amb una taxa d’alcohol entre 0,25 i 0,60 és infracció administrativa i superior a 0,60 és un delicte amb la corresponent instrucció de diligències. Qualsevol d’aquestes infraccions comporta la retirada de 6 punt del carnet de conduir.

    La següent campanya, que tindrà lloc del 2 al 8 de març, serà sobre el control de vianants i es posarà especial cura en combatre les infraccions i les conductes de risc dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants. Alhora, es vetllarà per lluitar contra la indisciplina en el respecte als semàfors i els passos de vianants i es faran controls preventius dels creuaments incorrectes per part dels vianants. També s’incidirà en les conductes antireglamentàries que impliquin un comportament que entorpeixi indegudament la circulació i que originin perjudicis o molèsties innecessàries a les persones.