La plantació de marihuana de Puiggròs ocupava prop de 1.000 metres quadrats

  Durant l'escorcoll els Mossos d'Esquadra també van localitzar dues pistoles detonadores i 5.200 euros en efectiu

  La plantació d’unes 4.500 plantes de marihuana que els Mossos d’Esquadra van localitzar dilluns a Puiggròs (Garrigues) ocupava prop de 1.000 metres quadrats de dues naus abandonades situades al peu de la LV-200. Les tres detencions es van fer dilluns i durant l’escorcoll es van localitzar dues pistoles detonadores i 5.200 euros en efectiu. Els detinguts són dos homes de 34 i 55 anys, i una dona de 21 anys, dos de nacionalitat sèrbia i el tercer croata, amb domicili desconegut. Se’ls acusa de ser autors d’un suposat delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Està previst que passin a disposició judicial al llarg d’aquest dimecres. Els Mossos van entrar ahir dimarts a les naus i van descobrir les plantes, en diferents estats de creixement, i un important volum de material per al cultiu d’interior.
  La investigació es va iniciar a principis d’aquest mes de maig, després que la policia va tenir coneixement que en unes naus aparentment abandonades, situades a l’alçada del quilòmetre 8 de la carretera LV-200, a Puiggròs, hi hauria una important plantació de marihuana. Aquesta informació va quedar corroborada després d’un seguit d’indagacions i un dispositiu de vigilància que va permetre confirmar les sospites.

  Durant la tarda de dilluns els mossos van detenir una parella que cuidava les plantes dins d’una de les naus. Posteriorment van localitzar una tercera persona a l’exterior, la qual va intentar fugir en detectar la presència policial. Tots tres serien els suposats responsables del cultiu de plantes de marihuana.

  Ahir dimarts al matí es va fer una entrada i perquisició a l’interior de les dues naus, una d’uns 700 metres quadrats i l’altra d’un 300 metres quadrats. Durant l’escorcoll els agents van trobar unes 4.500 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement, 5.200 euros en efectiu i dues pistoles detonadores. Al lloc hi havia una gran quantitat de làmpades, ventiladors, generadors elèctrics, transformadors, un sofisticat sistema de reg, adobs i productes fitosanitaris. Durant el registre també es va constatar que tot el sistema elèctric per mantenir la plantació estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

  Aquesta és una de les troballes més de droga més grans que s’ha fet mai a la demarcació de Lleida. El darrer comís dels Mossos d’Esquadra va ser al febrer al polígon industrial El Segre de Lleida, on van trobar en una nau industrial 800 plantes de marihuana i cinc quilos i mig de cabdells d’aquesta droga.