La Paeria tanca amb dèficit la liquidació del Pressupost 2019

  Imatge de la roda de premsa de presentació de la liquidació dels pressupostos de l'any 2019. LA CIUTAT.

  El govern de l’Ajuntament de Lleida ha presentat avui la liquidació del pressupost de l’any 2019, amb un resultat negatiu de 10.865.540,90 €. La liquidació dels comptes fa referència a la situació amb la qual es tanca l’any, és la fotografia final de l’estat real de les finances públiques.

  L’alcalde Miquel Pueyo ha demanat al secretari general de la Paeria que analitzi si hi ha responsabilitat comptable en l’exercici pressupostari del 2019 i també ha sol·licitat una entrevista urgent amb el Síndic Major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya per explicar-li les característiques de l’exercici i el grau d’endeutament de la Paeria.

  Pueyo ha apuntat al fet que “aquest any serà un any dur”. Per aquest motiu ha demanat “comprensió a la ciutadania, confiança als proveïdors i eficàcia i lleialtat als treballadors de la institució”. L’alcalde de Lleida, amb contundència, ha manifestat que “s’ha acabat aquest període de maquillatge comptable i despesa descontrolada”.

  Montse Pifarré, regidora d’Economia, ha explicat que “el retrat final de l’any 2018 que es va donar a la roda de premsa no era real. S’informava d’un superàvit de 5,3 milions d’euros, però per aconseguir aquesta quantitat s’havien inclòs superàvits d’ens depenents com l’IMO i Turisme, que acaben amb romanent positiu. En canvi, es van obviar la resta d’ens depenents com el Parc que també consoliden però que, com que eren negatius, no es van afegir”.

  Pifarré ha destacat que la situació “ve de lluny”, ja que “el 2016 la despesa creixia però no es van prendre mesures per adaptar els ingressos”, afegint que “al final la línia d’ingressos i la de despeses s’han acabat creuant”.

  Toni Postius, primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, ha recordat que “els que ja érem regidors en l’anterior legislatura, cada vegada que hi havia l’aprovació de pressupostos alertàvem de la precarietat de les finances municipals i denunciàvem que els ingressos no s’ajustaven a la realitat.

  El tercer tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, s’ha mostrat contundent afirmant que “en poc més d’un any que Fèlix Larrosa va estar al capdavant de l’Ajuntament va deixar la ciutat en una situació molt difícil”. Talamonte ha afegit que “el senyor Larrosa ja és un cadàver polític i nosaltres gestionarem la seva herència, el seu testament, però demanem al PSC que l’enterri”.

  L’alcalde ha tancat la roda de premsa amb la voluntat de revertir la situació de cara a l’any 2021 i 2022 i destacant el bon estat de salut del govern, el qual “està més unit que mai sobretot després dels últims esdeveniments”.