La Paeria ha redactat 254 informes per aturar desnonaments els darrers dos anys

  La Paeria inicia el concurs per contractar l’allotjament d’urgència per a dones en situació de violència masclista

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els serveis socials de l’Ajuntament de Lleida han realitzat 254 informes en els darrers dos anys per parar desnonaments a la ciutat. El 2017 se’n van elaborar 113 i el 2018 la xifra ha estat de 141. La primera tinent d’alcalde Montse Mínguez ha fet públiques aquestes xifres en el debat d’una moció per aturar els desnonaments a Lleida, presentada al Ple Municipal per la Crida per Lleida-CUP, que ha estat aprovada amb un ampli consens.

  La regidora ha destacat la tasca dels serveis socials de la Paeria davant d’aquesta problemàtica i ha remarcat que l’Empresa Municipal d’Urbanisme -que gestiona el parc d’habitatges socials municipals- no desnona ningú que estigui en una situació de vulnerabilitat. Mínguez ha recordat que el Govern de la Paeria impulsa el nou Reglament Municipal de Polítiques d’Habitatge per aprofundir en la garantia d’aquest dret a Lleida.

  Allotjament d’urgència per a dones en situació de violència masclista
  L’Ajuntament de Lleida ha donat inici a la licitació del servei d’allotjament d’urgència per a dones que es troben en situació de violència masclista i els seus fills i filles. El Ple Municipal ha aprovat avui els plecs de clàusules i de prescripcions tècniques per contractar aquesta atenció i començar el concurs. El nou servei tindrà capacitat per a quatre places que se situaran en un establiment social.

  El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, PDCAT, C’s, PP i Units per Avançar. ERC i Crida han votat en contra i el Comú s’ha abstingut. L’Ajuntament de Lleida ha atès enguany 23 dones i 18 infants per raó de violència masclista.

  El darrer Ple del 2018 ha aprovat l’adjudicació a l’empresa Agrotècnica del Segrià les obres del Projecte d’ordenació i enjardinament del pati interior del CEIP Magraners.

  També s’ha donat llum verda a les certificacions de diferents actuacions realitzades per l’Empresa Municipal d’Urbanisme en el marc del Pla de Barris del Centre Històric (Call Jueu i recuperació de diferents espais del barri), del Pla de Barris de Magdalena-Noguerola (millora d’accessibilitat i infraestructures) i reforma del carril bicicleta de l’av. de Catalunya i millora del ferm de diversos carrers de Lleida.

  La darrera sessió de l’any del Ple Municipal ha aprovat les clàusules per contractar el servei integral de consultoria i assistència tècnica per implantar el programa INNO4AGRO. Es tracta d’una iniciativa europea –compta amb una subvenció del FEDER- que té per objectiu crear un ecosistema innovador per bastir un sector agroalimentari intel·ligent a Lleida.

  Col·laboracions internacionals per a ANIMAC
  En l’àmbit cultural, s’han ratificat diferents convenis subscrits amb les ambaixades d’Israel i de Canadà i la Fundació Japó que col·laboraran amb l’edició 2019 de la Mostra Internacional d’Animació de Catalunya, Animac.

  Un altre acord que s’ha aprovat avui és el conveni entre l’Ajuntament de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a la construcció del Museu d’Art de Lleida, l’actual Museu Jaume Morera.

  El Ple Municipal ha aprovat els plecs de clàusules i de prescripcions tècniques de diferents serveis: manteniment i reparacions dels vehicles del parc mòbil municipal, les trameses postals de l’Ajuntament de Lleida i els serveis web i d’administració electrònica. Així mateix, s’ha donat el vistiplau definitiu al Pressupost General del 2019, a la plantilla municipal i a les ordenances fiscals.