La Paeria dedica més de 3 milions d’euros a l’any al manteniment i millora de la jardineria a Lleida

  Les innovacions tecnològiques en els treballs de jardineria de l’entorn de la Seu Vella permeten un estalvi del consum d’aigua de més d’un 35%

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, han presentat avui les diverses innovacions tecnològiques que s’han implementat recentment en el manteniment de la jardineria de l’entorn de la Seu Vella, que realitzen persones amb discapacitat de la brigada de jardineria del Grupo Sifu. El paer en cap ha explicat que les millores tecnològiques introduïdes “serveixen per fer més eficients diferents processos com el reg i reduir les emissions de CO2 amb maquinària que funciona amb gas i bateria”. “Treballem per introduir criteris d’Smart City a Lleida, criteris de sostenibilitat, minimitzar la contaminació i fer més eficients els processos de gestió”, ha destacat l’alcalde. Finalment, Àngel Ros ha remarcat que “la Paeria dedica més de 3 milions d’euros anuals en el manteniment i millora de la jardineria a Lleida”. Inclou tall de veu de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

  El manteniment de la jardineria de l’entorn de la Seu Vella funciona amb un nou sistema de telegestió de la xarxa de reg, que permet un estalvi del consum d’aigua superior al 35%. El nou sistema, implementat recentment, també permet monitoritzar el consum i possibles incidències i realitzar el seguiment en remot via internet. Cal remarcar que, en situacions de pluja i vent excessiu, el sistema permet tancar total o parcialment la xarxa de reg de manera automàtica, evitant així el malbaratament d’aigua. També s’ha pogut veure en funcionament la maquinària de baixes emissions de CO2 que es fa servir habitualment com desbrossadores, tallabardisses, motoserra, bufador i una nova segadora amb motor a gas.

  El Centre Especial de Treball del Grup Sifu és l’adjudicatari de la gestió i manteniment de la zona verda a l’entorn de la Seu Vella amb un equip de deu persones, vuit d’elles amb discapacitat psíquica de difícil inserció i dos monitors, amb discapacitat física, que s’encarreguen de supervisar i vetllar pel bon funcionament del servei. Segons el Responsable Tècnic del Serveis Mediambientals de Grupo SIFU, Miguel Sender, “el tret més característic del servei és el fet que el grup està format per persones amb diferents tipus de discapacitats psíquiques que ofereixen un servei professional de qualitat”.

  Els treballadors de la jardineria de l’entorn de la Seu Vella s’encarreguen de tasques com tallar la gespa i arbustos, la neteja de vials i parcs, dels tractaments fitosanitaris, la plantació de flors de temporada, la poda dels arbres o el manteniment i programació del sistema de reg, entre altres actuacions.