La música serà l’eix central de l’onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça

    Aquest 2019 es compleixen cent anys de l’himne Oh! Amposta, del Mestre Suñé

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    La música, i especialment la música de banda, serà la protagonista de l’onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que tindrà lloc del 17 al 19 de maig a la capital del Montsià. I és que aquest 2019 es compleixen cent anys que el Mestre Suñé va composar l’himne Oh! Amposta. És per això que les dues entitats musicals de la ciutat tindran enguany un paper destacat a la Festa.

    El primer element que mostra aquesta importància és el cartell, que aquest dimarts l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, del director de la Festa, Jordi Príncep, i de l’autor del cartell, Adrià Merín, ha presentat en roda de premsa al Casino Recreatiu. Centrat enguany en una escena costumista, “típica de cartells modernistes del segle XX, sobretot de l’entorn parisenc i català, amb autors com Toulouse Lautrec o Ramon Casas”, en paraules del dissenyador, representa un assaig dins al teatre Tívoli, un local mític de principis de segle XX, amb Sunyé assegut amb les partitures de l’himne Oh! Amposta a les mans, mentre dirigeix una petita coral amb la seva banda. “Allunyats i en primer pla tenim a la musa que representa la Festa i la inspiració i a un músic assajant la seva part amb un instrument molt representatiu de les bandes i de l’època, la trompeta”, exposa Merín, tot afegint: “Ell va vestit amb les seves millors gales, l’uniforme militar que vestien els músics de les bandes quan aquestes ja estaven consolidades”.

    Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta ha aprofitat la presentació del cartell per posar en valor el paper de les dues bandes de música centenàries, que han esdevingut un pilar fonamental en la dinamització cultural de la ciutat. Tomàs també ha volgut posar en valor la importància de treballar per la imatge de la Festa. “És un dels principals reclams perquè molta gent s’interessi per venir a la Festa”, acaba.