La il·lustradora lleidatana Sònia Alins exposa a Tàrrega els seus “Somnis emergents”

    Una seixantena de peces integren la mostra, que es pot visitar al Museu Comarcal de l’Urgell fins al 25 de novembre

    El Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega ha inaugurat l’exposició “Somnis emergents” de l’artista lleidatana Sònia Alins. És un recorregut per la producció més recent de la il·lustradora i que també inclou la premiada sèrie de peces titulada “Dones d’aigua”. En total, s’exhibeixen una seixantena de creacions. A més de l’autora, a l’acte inaugural han assistit el regidor de Cultura, Raül Palacios, i el director tècnic del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega, Oriol Saula, els quals també han agraït a Alba Vilamajó (de la galeria Clucart) la seva col·laboració per portar la mostra fins a la capital de l’Urgell.

    L’obra de Sònia Alins parteix de la il·lustració com a eina principal d’expressió i amplia els horitzons a través del collage i del seu interès per crear atmosferes en espais tridimensionals. Són com poemes visuals sobre temàtiques diverses, però amb una única protagonista: la dona. “La dona com a subjecte que sent, que pateix, que estima, que viu i lluita per no enfonsar-se”, explica l’artista. L’exposició romandrà oberta fins al 25 de novembre.

    Una trajectòria artística reconeguda internacionalment

    Sònia Alins ha obtingut dues medalles d’or al Salon des Beaux Arts 2017 atorgat per la Société Nationale des Beaux Arts; ha estat premiada amb el Second Place Prize a l’East West Art Award Competition 2017 (Londres) i amb un Bronze A’Design Award 2017 (Milà). A més, la il·lustradora ha estat finalista als World Illustration Awards 2016 i 2018 (Londres); Merit Winner al 3×3 International Illustration Show nº 14 (Nova York); i Selected Winner als certàmens Illustrators 60 Annual Competition (Nova York), Illustration West 56 Competition (Los Angeles) i a la 6ª edició dels Latin American Illustration (Nova York).