La Guàrdia Urbana obre diligències penals a quatre conductors

  Infracció de tres conductors per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i d'un altre conductor per negar-se a sotmetre's a les proves de detecció alcohòlica

  Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra tres conductors per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques; i a un quart conductor per negar-se a sotmetre’s a les proves de detecció alcohòlica.

  El divendres 2 de novembre, a les 3:00h, al passeig Mata, agents de la Guàrdia Urbana va aturar un turisme Mercedes V220D, a causa d’una infracció de trànsit, conduït per un veí de Vilallonga del Camp de 28 anys. Els agents van confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor en un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb el permís suspès per pèrdua total de punts. En la prova de determinació alcohòlica va donar un resultat positiu administratiu (0,54 mg/l).

  El dissabte 3 de novembre, a les 21:55h, a l’avinguda de Marià Fortuny , un vehicle Peugeot 407 va col·lisionar amb un senyal de trànsit i va marxar del lloc. Posteriorment, es va localitzar el vehicle al carrer Roger de Belfort i al seu conductor, de 50 anys d’edat i veí de Reus, el qual a la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,64 mg/l d’alcohol en aire espirat. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

  El mateix dissabte, a les 12:40h, una patrulla dels Mossos d’Esquadra van aturar un vehicle Dacia Duster, conduït per un veí de Reus de 38 anys, i el qual presentava signes d’haver conduït sota els efectes d’alcohol. Els agents van sol·licitar l’ajuda de la Guàrdia Urbana per practicar la prova de detecció alcohòlica al conductor. L’home es va negar a realitzar-les, motiu pel qual es van instruir diligències judicial per la negativa a sotmetre’s a les proves de detecció alcohòliques.

  El diumenge 4 de novembre a les 4:45h, al carrer Frederic Soler, la Guàrdia Urbana va aturar un vehicle Ford Mondeo que circulava fent ziga-zaga. El conductor del vehicle, un veí de Reus de 41 anys, va donar un resultat positiu de 0,83 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova a la prova d’alcoholèmia practicada. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

  És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.