La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a dos conductors per positiu d’alcoholèmia

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra dos conductors per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

    El dissabte 9 de setembre a les 22:19h, al passeig Mata, es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es van veure implicats tres vehicles estacionats més el turisme causant, conduït per un veí de Reus de 33 anys. El conductor va donar positiu a la prova d’alcoholèmia practicada, amb un resultat de 0,96 mg/l d’alcohol en aire espirat. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

    El dilluns 10 de setembre a les 2:15h, al passeig Prim, agents de la Guàrdia Urbana van aturar el conductor d’un ciclomotor Kimco Vitali, un veí de Reus de 49 anys, que circulava amb un passatger que no portava el casc de seguretat. Els agents van practicar la prova d’alcoholèmia al conductor, el qual va donar un resultat positiu de 0,62 mg/l d’alcohol en aire espirat. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

    És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.